Bakan Koca'dan Artan Vakalar Açıklaması: Şu An Sorun Yok Ama Böyle Giderse Sorun Olmaya Başlar

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de artan Çin virüsü vakalarının sağlık sistemine bindirdiği yük ile ilgili "Şu an sorun yok. Ancak böyle giderse sorun olmaya başlar" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de son zamanlarda rekor seviyede artış gösteren Çin virüsü vakalarıyla ilgili konuştu.

Türkiye, vaka sayılarında dünya liderliğine emin adımlarla ilerlerken Koca'dan "Şu an bir sorun yok" açıklaması geldi.

"Bu Gidiş Nereye Sayın Bakan"

Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan Bakan Koca, "Bu gidiş nereye sayın Bakan" sorusuna "Vaka sayılarında ciddi artış var. Bunda mutasyon tabii ki etkili ama sadece mutasyonla açıklayamayız. Önlemleri gevşettik maalesef" diye cevap verdi.

"Sağlık sisteminde tıkanma var mı? Sistem, son artışları karşılayabiliyor mu" sorusuna da cevap veren Koca, "Şu anda bir sorun yok. Ama üç dört hafta daha böyle giderse, sorun olmaya başlar. Şu andaki yük, bizim özellikle kasım aralık döneminde yaşadığımız sağlık yükünün oldukça altında" şeklinde konuştu.

"Ramazanda Düşüş Olabilir"

Ramazan ayında hareketliliğin azalmasıyla birlikte bir düşüş olabileceğini belirten Koca, "Bugüne kadar yaşadığımız piklerde bir noktadan sonra durduğunu biliyoruz. Bu da aynı şekilde olacak. Ama bu nereye kadar çıkabilir? Onun için bir şey demem zor. Fakat önümüzdeki Ramazan ayıyla birlikte hareketlilik azalırsa pik noktasından aşağı doğru inişi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

fahrettin koca sağlık bakanı vaka sayıları türkiye hastane yükü sağlık sistemi şu an bir sorun yok böyle giderse olabilir bu gidiş nereye ahmet hakan hürriyet soru cevap dedi açıklama ramazan