Bakan Koca'dan Sağlık Çalışanlarına Özlük Hakları İtirafı: Gönlümüzden Geçeni Veremedik

TAKİP ET

Bakan Koca, Çin virüsü salgınıyla mücadelede yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarının özlük haklarıyla ilgili taleplerin karşılanamadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Sağlık-Sen 6. Dönem 6. Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Salgın sürecinde sağlık çalışanlarının her gününün bir başka zorlukla geçtiğini belirten Koca, sağlık çalışanlarının, hayat vermek adına kendi hayatlarını feda ettiğini söyledi.

Koca, sağlık çalışanlarının tam anlamıyla karşılanmayan ve tepkilere neden olan özlük hakları meselesi için "Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının gönlümüzden geçen karşılığını veremediğimizi burada tekrar ifade etmek isterim. Ancak ülkemizin mevcut mali imkanları dahilinde en iyiyi vermeye gayret ediyoruz. Ayrıca personelin aldığı ek ücretlerde hakkaniyet eksikliğinin de farkındayız. Daha adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi adına köklü bir revizyon çalışması gündemimizde. Nöbet ücretlerinin düşüklüğü ve farklı yorumlanabilen mevzuat nedeniyle yapılan farklı ödemeler konusunun da farkındayız. Bu hususta yapılacak düzenlemelerde tarafların desteğine de ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Koca, ayrıca, sağlık çalışanlarının yükünün giderek arttığını, personel sayısının artırılması ve yurt içinde adil dağılımın temini için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini öne sürdü.

fahrettin koca sağlık bakanı itiraf özlük hakları sağlık çalışanları gönlümüzden geçeni veremedik yapamadık edemedik laf koronavirüs pandemi çin virüsü salgın feda