Bakan Kurum'dan Deprem Açıklaması: Enkaz Altında Vatandaşlarımız Var

TAKİP ET

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında vatandaşlarımız var'' dedi.

İzmir açıklarında gerçekleşen deprem felaketinin ardından yetkililerden açıklamalar art arda geliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında vatandaşlarımız var'' dedi. Kurum, sözlerini "İlgili bakanlıklar olarak olay yerine hemen intikal ediyoruz. Hızlı bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımızı, enkaz çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde seferber olacağız. Tüm İzmir’imize, tüm Türkiye’mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" şeklinde sürdürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 binanın yıkıldığı ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla'da binalarda ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir'' açıklamasında bulundu.

NTV canlı yayınına telefonla bağlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise ''Buca ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığı ihbarını aldık'' ifadelerini kullandı.

Soyer: 20'ye Yakın Binada Yıkım İhbarı Aldık

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Bakan Kurum'dan daha kötü bir tablo ortaya koydu.

Bölgeye gitmekte olduğunu kaydeden Soyer, 20'ye yakın binada yıkım olduğu yönünde ihbar aldıklarını açıkladı.

murat kurum izmir deprem bornova enkaz bayraklı süleyman soylu izmir büyükşehir belediyesi