Bakan Muş Doğal Gaz Zammını Savundu: Artık Bütçe El Vermiyor

TAKİP ET

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, doğal gaz zammını "Artık bütçe el vermiyor" diyerek savundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fantastik ekonomi teorileriyle yüzde 80'e varan bir enflasyonla karşı karşıya kalan Türkiye, hemen her kalemde gelen zamlarla zor günler geçiriyor.

Son olarak doğal gaz fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yapılmıştı.

AKP'nin Eylül Hediyesi: Doğal Gaza Yüzde 20 Zam


Bakan Muş: Artık Bütçe El Vermiyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde konuşan AKP'li Ticaret Bakanı Mehmet Muş, doğal gaz zammına da değindi.

"Siyasi partiler neden vardır, seçimi kazanmak için vardır. Dolayısıyla seçime 9 ay kalan bir yerde hiçbir hükümet ‘ya ben elektriğe bir zam yapayım, doğalgazın fiyatlarını bir artırayım’ demez" diyen Muş, zammı isteyerek yapmadıklarını söyledi.

Döviz Üzerinden Avrupa İle Kıyasladı

Türkiye'nin 2019 ve öncesinde enerji ithalatına 35-40 milyar dolar harcarken artık bu miktarın 100 milyar doların üzerine çıktığını belirten Muş, "Elektrik fiyatlarına baktığınızda döviz olarak da baktığınız zaman hala bizde kullanılan enerjinin fiyatı AB ile mukayese ettiğiniz zaman çok altında" dedi.

"Artık Bütçe El Vermiyor"

"Bütçeden bütün imkânlar kullanılıyor, sübvansiyon maksimum seviyede yapılıyor. Bunun dışındaki yansıtılmak zorunda kalıyor" diyen Muş, "Halen bir sübvansiyon söz konusu. Artık bütçenin imkânları daha fazla el vermediğinden dolayı yansıtılmak zorunda kalındı" ifadeleriyle zammı savundu.

mehmet muş ticaret bakanı doğal gaz zammı savundu artık bütçe el vermiyor