Bakan Pakdemirli: Bizim Dönemimizde Borç Arttı Ama Biz Çiftçiyi Tefeciden Kurtardık

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'li, bakanlığının 2021 bütçe görüşmelerinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir'li başında bulunduğu bakanlığın 2021 bütçesine ilişkin TBMM'de yaptığı konuşmada, çiftçinin sıkıntılarını görmezden gelerek başarı grafiği ortaya koyduklarını ve Türkiye'de tarım ve hayvancılığın iyiye gittiğini iddia etti. 

Konuşmasında Süleyman Demirel'in "yağmur yağdığında ıslanmayacağım diyemezsiniz" sözüne de atıfta bulunan Pakdemirli, pandemi sürecinde belli başlı sıkıntıların olduğunu fakat bardağın dolu tarafını görmek gerektiğini belirtti. 

AKP iktidarında çiftçinin borcunun arttığını kabul eden Pakdemir'li, çiftçiyi tefecilerden kurtardıklarını söylediği konuşmasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın desteği ile AK Parti hükümetleri döneminde hem destek hem de müdahale alımlarını başlattık, çiftçimiz bu işten son derece memnundur. Limon ihracatında dünyada üçüncü sıradayız. Tarım ve Kredi Kooperatifleri faaliyetlerinde ise 347 bin çiftçiden 3 bin 863'ü takipte. Bu oran yüzde 1,1'e denk geliyor. Bizim dönemimizde borç arttı ama biz çiftçiyi tefeciden kurtardık. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye net ihracatçı konumdadır."  ifadelerini kullandı. 

Bakan Pakdemirli, bakanlığının faaliyetlerine ait gelen 3 bin 180 soru önergesinin 2 bin 830'unun cevaplandığını, bu oranla da soru önergelerine en fazla cevap veren 3. bakanlık olduklarını sözlerine ilave etti. 

Bekir Pakdemirli Bakan tarım hayvancılık orman meclis bütçe çiftçi