Bakan Pakdemirli'nin 49 Danışmanından İkisinin 'Suç Makinesi' Çıktığı İddia Edildi

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 2 danışmanı 'suç makinesi' çıktı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin 49 danışmanı olması tartışılması gereken ayrı bir konuyken, bu danışmanlardan ikisinin "suç makinesi" olduğu iddia edildi.

Sözcü'nün haberine göre, AKP'li bir kaynak, Pakdemirli'nin danışmanlarından Metin Çamlı hakkında 64, Arif Barata hakkında ise 47 suç kaydı bulunduğunu söyledi.

Cezaevine Girdi

Söz konusu AKP'li kaynak, danışman Arif Barata'nın suçları hakkında “İhaleye fesat karıştırmak suçundan 9 ay cezaevinde kaldı. Hırsızlık suçundan 3 buçuk ay ceza aldı. Kamu görevlilerini tehdit, yaralama suçundan 4 ay ceza yedi. Özel hayatın gizliliği ve adam öldürmeye teşebbüs suçundan halen yargılamaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

AKP'li eski bakan Sema Ramazanoğlu da arsa alımı konusunda Barata'dan şikayetçi olduğunu söyleyerek “Bu benim şahsi meselemdi. Ortak tanıdığımız, güvendiğim insanlarla sorunumu çözdüm. Ama bu şahıs sıkıntılı birisi. Çok doğru bir insan değil. Bu tür insanlar her türlü kanalı, her türlü şeyi deneyerek bir yerlerde yer edinmeye çalışıyorlar. Orman bakanımız da bazı şeylerin farkındadır. Sonuna kadar olmayan yetkilerini, olamayan haklarını kullanmak konusunda sonsuz cüretkar insanlardır" ifadelerini kullandı.

İhale ve Kamu Haklarından Yasaklı

64 suç kaydı bulunan Metin Çamlı'nın ise danışmanlığını yaptığı Bakan Pakdemir ile çalıştığı aktarıldı. 

Resmi belgede sahtecilik suçundan 32 dosyası bulunan Çamlı'nın bir yıl cezaevine yattığı da söyleniyor. Bakan adına et-süt birlikleri ve damızlık birliklerini yöneterek maaş aldığı ileri sürülen Çamlı'nın, ihale yasaklısı ve ömür boyu kamu haklarından yasaklı olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

tarım ve orman bakanı bekir pakdemirli suç kaydı suç makinesi çıktı danışman 49 danışman ikisi iki 2 metin çamlı arif barata sema ramazanoğlu