Bakan Pakdemirli'yi Eleştiren AKP Üyesi, Hapis Cezası Alınca CHP'ye Geçti

TAKİP ET

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin CHP'lileri hedef alan sözlerinin ardından Pakdemirli'ye eleştiriler yönelten Kadir Demir, kendisine ceza verilince CHP'ye üye oldu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli tarafından kendisine eleştiriler yönelten 59 kişi hakkında Taşova Asliye Ceza Mahkemesi'ne açılan “Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” davası sonuçlandı.

Bir mitingdeki konuşmasında 27 terör örgütü PKK üyesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yerleştirildiği ve CHP'ye oy verenlerin PKK'lı olduğu minvalinde sözler dile getiren Pakdemirli, büyük tepki çekmişti. Pakdemirli, konuşmasının devamında AKP'lilere seslenerek “Bu adilere cevabı sandıkta verecek misiniz” demişti.

Söz konusu konuşmaya tepki gösteren Hacı Kadir Demir isimli vatandaş “Bakanım ben 18 ay askerlik yaptım, CHP’ye oy vermek PKK’lı olmaksa ben de PKK’lıyım” ifadelerini kullanmıştı. Hakkında dava açılan 59 kişi arasında bulunan Kadir Demir, yargılama sonunda 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 300 TL para cezası aldı. 10 yıl AKP üyesi olan Hacı Kadir Demir yaşananlardan sonra CHP’ye üye olduğunu belirtti.

"Sosyal Medya Hesabım Çalındı"

Yaşadıklarını anlatan Kadir Demir, "Taşova Savcılığı ifademi alıp takipsizlik kararı vermişti. Şimdi elime bir mahkeme kararı geldi. Ben bakana küfür etmedim, olumsuz kelime konuşmadım, hakaret etmedim. Medya aracılığı ile FETÖ’cü yazmışım. Ben karakoldaki ifademde dedim ki Facebook hesabım çalındı, o tarihlerde kullanmıyordum. Görünen fotoğraf bana ait ama sosyal medya hesabım başkalarının eline geçmiş. Savcılığa bu şekilde dilekçe verdim. Ancak benim ifadem, verdiğim dilekçem göz önüne alınmadan 8 ay kesinleşmiş hapis ve 5 bin 300 lira para cezası aldım. Bana bu ceza niçin verildi? Ben vatana ihanet etmedim? Taşova’daki FETÖ’nün arsalarını satıp da dolaylı yollardan zimmetime geçirmedim. Bu bana kesilen ceza neyin cezası? Sayın Tarım Bakanı ‘Bu adiler’ diye bütün CHP’lilere hakaret etti. O ceza almıyor da ben tepki amaçlı söylediğim söze hem hapis hem de para cezası veriliyor. Bu nasıl hukuk, bu nasıl adalet" şeklinde konuştu.

bekir pakdemirli tarım ve orman bakanı hapis cezası para cezası akp üyesi chp'ye geçti hacı kadir demir eleştiri yorum sosyal medya aldı hakaret pkklı miting izmir