Bakan Selçuk Okulların Açılışı ve LGS Tercih Sonuçları İçin Tarih Verdi

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların ne zaman açılacağı sorusuna cevaben tarih verdi.

Eğitim öğretim yılının başlangıcının salgının durumu ile ilgili olarak belirleneceğini belirten Bakan Selçuk, "Varyantlarla ilgili farklı çözüm senaryoları başladı. Türkiye'de de kontrol edilebilir düzeyde. Tereddütsüz Eylül'de başlayacak gibi yönetiyoruz. 6 Eyül'den itibaren öğrencilerin gelmesini bekliyoruz. Biz 6 Eylül'den itibaren okullarda yüzyüze eğitim alınmasıyla ilgili her türlü çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Öğretmenlerimiz zaten gerekli hazırlıkları yapıyorlar, yapacaklar" dedi.

"Öğretmenlerimizle her görüşmemde şunu söylüyorum, ne olur ilk ders matemetik, fizik demeyin. Bunu şundan dolayı istiyorum. Benim arkadaşlarımla konuşurken şunu söylerim. Sınıftaki çocukların gözünüze gözünüz değmeden, kalbine ılık ılık akmadan derse başlamayın. Önce hemhal olalım. Sohbet edelim. Konuşalım. Adın ne, kaç yaşındasın?" diyen Selçuk, "Bunu salgından bağımsız istiyorum. Bu öğretim yılının tümünü güçlendirir. Aslolan öğretmen ile öğrenci açısından şefkat bağıdır. Bu kanalı açmadan ders öğretemezsiniz. Birden bire akademik şokla karşılaşmalarını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

LGS Sonuçları

Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları ilgili olarak da konuşan Bakan Selçuk, "Geçen sene 1,5 milyon öğrenci LGS'ye girdi, 181 birinci vardı. Bu sene 1 milyon civarında girdi, 90 birinci var. Bugün başlayan tercih başvuruları 16 Temmuz saat 17.00'ye kadar devam edecek. Biz de yerleştirme sonuçlarını 26 Temmuz'da açıklayacağız" diye konuştu.

Bakan Selçuk Okulların Açılışı ve LGS Tercih Sonuçları İçin Tarih Verdi