Bakan Selçuk'tan Kaçamak Cevap: 'Çin Virüsü Nedeniyle Kaç Öğretmen Öldü' Sorusuna 'Aşılıyoruz' Cevabını Verdi

TAKİP ET

Bakan Selçuk, CHP'li Özgür Karabat'ın kendisine yönelttiği "Çin virüsü kaynaklı kaç öğretmen öldü" sorusunu geçiştirerek "aşılıyoruz" cevabını verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat'ın okullardaki Çin virüsü yayılımı ile ilgili yönelttiği sorulara net bir cevap vermekten kaçınarak "öğretmenler aşılanacak" tarzında bir cevap verdi.

Karabat, Bakan Selçuk'a 8 Ocak tarihinde sorduğu, Çin virüsünün okullardaki yayılımına ilişkin sorusuna anlaşılır bir yanıt alamadığını dile getirdi. Karabat, konuyla ilgili "Önergede geçen sorularda net cevaplar talep edildiği halde, kurumdan gönderilen yanıtta soruların hiçbirine açık ve anlaşılır yanıt verilmediği görülmüştür" diyen Karabat, Selçuk'a aynı soruları tekrar yöneltti.

Genel Geçer Yanıt Verdi

Karabat'ın soru önergesinde yer alan "Covid-19 testi pozitif çıkan MEB personeli sayısı kaçtır? Salgında yaşamını yitiren eğitim personeli sayısı kaçtır? Önergenin cevaplandığı tarih itibarıyla Covid-19 tanılı olup karantinada bulunan personel sayısı kaçtır" sorularına Bakanlığın verdiği yanıtlar tepki çekti.

Karabat'ın 8 Ocak'ta sorduğu soruya yanıt vermemiş olan Bakan Selçuk, bu soru önergesine de "Öğretmenler ve okul çalışanları için öncelikli koronavirüs aşı uygulaması devam etmektedir. 14 Nisan 2021 tarihi itibarıyla 425 bin 430 çalışanımız aşı için randevu sistemine dâhil edilmiştir" cevabını verdi.

 

ziya selçuk milli eğitim bakanı bakan covid-19 koronavirüs çin virüsü soru soru önergesi yanıt cevap genel geçer aşılıyoruz kaç öğretmen öldü chp'li özgür karabat özgür karabat cevap vermedi öylesine