Bakan Selçuk'tan Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanacak 23 Nisan'da 'Pencerelerden Kutlama' Çağrısı

TAKİP ET

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde, Ziya Selçuk 'pencerelerden kutlama' çağrısı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününde, kutlamalar için çocuklara 'pencereleri' gösterdi.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Mardin'e giden Selçuk, Mardin ziyaretinin ve ‘yapacakları faaliyetlerin ayrı bir anlam taşıdığını’ belirterek "öğretmenler ve yöneticilerle ilin bütün eğitim meselelerini konuşmak, çeşitli istişarelerde bulunmak ve salgın dönemindeki eğitimin niteliği konusunda daha ileri çalışmalar yapmak için kentte bulunduklarını" dile getirdi.

23 Nisan kutlamalarına değinen Selçuk, pencereleri işaret ederek "Yarınki törenlerle, toplantılarla bu sene, ’23 Nisan kutlu olsun’ ifadesi yerine, ‘mutlu olsun’ ifadesi, yani 23 Nisan’ın mutlu olması şeklinde bir değerlendirmemiz söz konusu. Öğretmenlerimizle, çocuklarımızla çok zengin faaliyetlerimiz olacak. Bunları da gün içerisinde görme imkanımız olacak. Yarın da yine hafta sonuna kadar da bu çalışmalarımız sürecek. Çocuklarımızın yine pencerelerden İstiklal Marşı’mızı söylemeleri, bayraklarımızı asmaları, camları süslemeleri ve onlarla beraber uzaktan eğitimde de olsa bazı faaliyetler yapmaları artarak devam edecek. EBA Televizyonu’ndaki çalışmalarımız, 23 Nisan kutlamaları da sürdürülecek. Ayrıca çocuklar için de bir özel küçük gazete çıkarıyoruz. Onu da ilan edeceğiz inşallah gün içerisinde. Faaliyetlerimiz devam edecek" ifadlerini kullandı.

23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı kutlama pencereler işaret etti çocuklar ziya selçuk mardin ziyaret milli eğitim bakanı dedi gösterdi söyledi pencerelerden kutlama