Bakan Soylu Tarikatların Devlete Sızdığını Kabul Etmedi: Yalan, Provokasyon

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Soylu, tarikatların devlet içerisinde yuvalandıkları iddiasını yalanladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde dile getirilen "tarikatların devletin içinde kadrolaştığı" yönündeki iddiaları yalanladı. Soylu, "İçişleri Bakanı olarak söylüyorum, herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarına sızdığı değerlendirmeleri, yeni bir istismar alanıdır ve doğru değildir. Yalandır. Provokasyondur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, son dönemde sıkça dile getirilen tarikatların devlet içinde kadrolaştığı tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı. 'İnanç gruplarının' devlette kadrolaşmadığını söyleyen Soylu, bu yöndeki açıklamaların 'yalan' ve 'provokasyon' olduğunu ifade etti.

Tarikat Üyesi Olmayı İnanç Özgürlüğü Olarak Tanımladı

Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamalarda tarikat üyesi olmayı inanç özgürlüğü olarak tanımlarken şu ifadeleri kullandı:

"Belirli grupların demokrasi ve hukuk sistemi dışında siyaseti, sermayeyi ve devleti etki altına alması, yönetmesi, belli yerlere sızarak güç devşirmeye çalışması kabul edilemez. Kaldı ki, devletimizin hiçbir biriminde böyle bir durum söz konusu değildir. Ancak inanç grupları -son günlerdeki yönlendirmeli tartışmalara değinerek söylüyorum- tarihsel sürecimizin geleneğimizin ve topraklarımızın bir kabulüdür. Ayrıca bireysel olarak insanların inanç tercihlerinin olması, demokratik hayatın da doğal bir sonucudur. Fakat bireysel istismarlara veya inanç gruplarının istismarlarına nasıl müsaade edilemezse, bu istismarları fırsat bilip medeniyetimizin ve topraklarımızın değerlerine de saldırıya fırsat verilmeyecektir. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum: Herhangi bir inanç grubunun, devletin birtakım noktalarını yönettiği ve sızdığı değerlendirmeleri, başlı başına yeni bir istismar alanıdır ve doğru değildir. Yalandır. Provokasyondur."

Aynısını Daha Önce FETÖ İçin de Söylemişlerdi

Hatırlanacağı üzere FETÖ'nün yaptığı 17-25 Aralık Yolsuzluk operasyonlarından önce muhalefetin iktidara yönelik ''FETÖ devlete sızıyor'' eleştirilerine kulak tıkayan AKP iktidarı bu durumu kabul etmemiş ve AKP'li bakanlar yaptıkları açıklamalarda bunun doğru olmadığını savunmuşlar ve 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ hain bir darbe girişimde bulunmuş, onlarca insanın hayatını kaybetmesine sebep olmuş ve devlet milyarlarca lira zarara uğramıştı.

Süleyman Soylu FeTö tarikat menzil cübbeli ahmet