Bakan Varank: Xiaomi Türkiye'de Üretime Geçince 2 Bin Vatandaşımız İstihdam İmkânı Bulacak

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Çinlilerin şirketi Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikasını ziyaretinde açıklamalar yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Mustafa Varank, Xiaomi'nin akıllı telefon üretimi için test çalışmalarının devam ettiği üretim tesisini ziyaret etti.

Varank'a; Xiaomi Orta Doğu Genel Müdürü Ronnie Wang, Xiaomi Türkiye Müdürü Usher Liu, Salcomp Türkiye Müdürü David Chang, Salcomp Operasyon Yöneticisi George Deng ile Kontrolmatik CEO'su Sami Aslanhan eşlik etti.

Varank, "Özellikle global teknoloji firmalarının Türkiye'de akıllı telefon pazarına yatırım yapmaya başladıklarını daha önce konuşmuştuk. Tüm Türkiye'nin aslında merakla beklediği bir husustan bahsediyoruz. Xiaomi telefonlarının üretildiği ve önümüzdeki dönemde üretileceği Avcılar'daki fabrikayı ziyaret ediyoruz. Bildiğiniz gibi, Xiaomi bir global teknoloji firması. Şu anda marka olarak dünyada en üst sıralara tırmanan, dünyanın en güçlü firmaları arasında yer alan Çin menşeili bir firma. İşte Xiaomi artık telefonlarını Türkiye'de üretmeye başlıyor" ifadelerini kullanarak 'Çin firması' hayranlığını dile getirdi

Vatandaşlar İhtihdam İmkânı Bulacak

Bakan, ''Türkiye önemli bir pazar. Özellikle akıllı telefon anlamında 10 milyonun üzerinde telefonun satıldığı bir pazar. Hem bu pazarda iddialı bir şekilde bulunmak hem de Türkiye’deki yaptıkları üretimle dünyaya bu telefonları satabilmek global markalar açısından önemli. İnşallah burada tam kapasiteyle üretime geçildiğinde yani yıllık 5 milyon telefon kapasitesine ulaşıldığında da 2 bin vatandaşımız istihdam imkanı bulacak'' diyerek Çin ile ilişkilerin bozulmaması için harcanan çabanın sebeplerinden birine değindi.

bakan varank çin xiaomi istihdam telefon akıllı