Bakanın Kardeşi Karşılıksız Çek Davası Sebebiyle Cezaevine Girebilir

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ikiz kardeşi Ali Murat Ersoy sahibi olduğu şirketin karşılıksız çekleri sebebiyle cezaevine girme tehlikesiyle karşı karşıya.

Gazeteci Uğur Dündar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un ikiz kardeşi Ali Murat Ersoy'un sahibi olduğu havayolu şirketi Atlasjet'in kendisine hizmet veren bir şirketten milyonlarca liralık mal ve hizmet satın aldığını, bu alışveriş karşılığında şirkete dört adet çek verdiğini ancak çeklerin bankalarda bir karşılığı olmadığını iddia etti. 

Alacaklı şirketlerin 12.02.2020 tarihinde karşılıksız çıkan çekleri yargıya taşıdığını ve Ali Murat Ersoy hakkında dört ayrı ceza davası açıldığını belirten Dündar, Ersoy'un bu dört davadan da mahkum olduğunu ancak mahkemede 'iflas davası olduğunu bildiğini fakat iflasın sebebini bilmediğini' söylediğini belirtti.

Dava Dosyasında Farklı Adres

Dündar'ın haberine göre, buraya kadar yaşanılanların ardından iflas davasını Atlasjet'in kendi kendisine açtığı öğrenildi. Mahkemenin tensip tutanağına göre iflas davası dört çekin bankadan ödenmediği tarihle aynı gün açıldı. Dava dosyasında Boğaz kenarında bir villada oturan Ali Murat Ersoy'un İstanbul'da başka bir ilçede yaşadığı bilgisi yer aldı. 

Mahkeme Ali Murat Ersoy'u karşılıksız çıkan çeklerin bedeli kadar adli para cezası ödeme mahkum etti. Kararda hükmün kesinleştiği ve bu paraların ödenmemesi halinde cezanın para cezası olmaktan çıkacağı ve doğrudan hapis cezasına çevrileceği belirtildi. 

Atlasjet Çalışanları 2 Yıla Yakın Süredir Maaş Almıyor 

Söz konusu iddialarla gündeme gelen Atlasjet'in çalışanları 2 yıla yakın süredir maaş almıyor. Uzun süredir maaş alamayan yaklaşık 2 bin çalışan toplamda 50 milyon lira civarındaki haklarının ödenmesi için mücadele ediyor.

AKP'li Bakanların Suç Dosyası Kabarık

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kendisine ait Nanoksia adlı şirketten Bakanlığa dezenfektan satışı yapmıştı. Bakanın kendi şirketinden satış yapmasının yanı sıra dezenfektanları piyasa ortalamasının oldukça üstünde bir fiyata vermesi tepki çekmişti.

Ayrıca 4 gün önce ortaya çıkan bir videoyla Pekcan'ın şirketi Nanoksia adlı şirketin bozuk dezenfektanları piyasaya sürdüğü de ortaya çıkmıştı.

Pekcan'ın dezenfektan olayının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin danışmanlarından Arif Barata hakkında 47 suç kaydı, Metin Çamlı hakkında 64 suç kaydı olduğu öğrenilmişti.

uğur dündar kültür turizm bakanı mehmet nuri ersoy kardeşi ali murat atlasjet dava çek