Bakanlık, Kripto Para Borsalarından Kullanıcı Bilgileri İstendiğini Doğruladı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Bakanlık kripto para platformlarından kullanıcı bilgilerini talep etti" haberlerini doğruladı.

Dün öğle saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kripto para borsalarından varlık miktarları da dahil olmak üzere tüm kullanıcı bilgilerini istediği iddia edilmiş, istenen bilgiler arasında TC kimlik numarası, unvan, cüzdandaki tutarın TL cinsinden değeri gibi bilgilerin yer aldığı söylenmişti.

Bilgilerin MASAK için istendiğini belirten Bakanlık, "Bugün bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında kripto varlıklarla ilgili Bakanlığımıza yönelik bazı haberler ve yorumlar yer almıştır. Söz konusu haberler üzerine bir açıklama yapılması gerekli görülmüştür.

Günümüz dünyasında birçok ülkede mali istihbarat birimleri (Financial Intelligence Unit – FIU) suç gelirlerinin aklanmasıyla ve terörizmin finansmanıyla mücadele etmektir.

Ülkemizde bu mücadele esas itibariyle, Bakanlığımız bünyesinde Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı’nca yürütülmektedir. MASAK, anılan fonksiyonları icra edebilmek için uygulama stratejileri geliştirmekte, ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyon sağlamakta, görüş ve bilgi alışverişinde bulunmaktadır'' şeklinde açıklama yaptı.

 

hazine maliye bakanlık kripto para bilgi veri doğruladı