Bakanlıktan 'Cinsel İstismara Uğrayan Kardeşler' Açıklaması

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya'nın Finike ilçesinde cinsel istismara maruz kalan G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G. (10) hakkında açıklama yaptı.

Antalya'nın Finike ilçesinde yaşayan G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G. (10), anneleri Merve A. tarafından para karşılığı ilişkiye zorlandı. Üvey babaları Rahmi A. ve annesinin arkadaşlarıyla birlikte olmaya zorlanan çocuklar, babaannelerinin şikayeti üzerine ifade verdi.

İfade veren çocuklar istismar anlarını çizerek ve yazarak anlattı. Cinsel istismara ve şiddete maruz kalan çocukların ifadesine rağmen, olayda adı geçen tüm suçlular tahliye edildi.

Olay bugün sosyal medyada yeniden alevlenince Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. 

Psikososyal Destek Veriyoruz 

Açıklamada, Bakanlığın avukatlarının tahliye kararına itiraz ettiği ve sanıkların tutuklanması talebinde bulunulduğu belirtildi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, cinsel istismara maruz kalan çocuklara psikososyal destek verildiği de ifade edildi.

Bakanlığın açıklaması şu şekilde:

''06.05.2020 tarihinde iki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezimizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır.

Yargılama sürecinin başlaması ile birlikte Bakanlığımız davaya müdahil olmuştur. 16.10.2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk duruşmada anne ve üvey baba tutuklanmıştır.

05.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü duruşmada sanıkların tahliyesine karar verilmiş, Bakanlığımız avukatları karara itiraz etmiştir.

05.03.2021 tarihinde gerçekleştirilen duruşmada Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebinde bulunmuştur.

21.05.2021 tarihindeki duruşmada ise Bakanlığımız avukatları sanıkların tutuklanması talebini yinelemiştir.''

aile ve sosyal hizmetler bakanlığı antalya finike elmalı davası taciz tecavüz istismar açıklama iki çocuk kardeş ne oldu nedir