Bakanlıktan Eda Nur Kaplan Açıklaması

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cinsel istismara uğradıktan sonra yaşamına son veren Eda Nur Kaplan hakkında açıklama yaptı.

Ankara'da yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, iki kişi tarafından cinsel istismara uğradı. Genç kız, polis merkezine giderek kendisini istismar eden Mehmet A. ve Yusuf G.'den şikayetçi oldu. Ancak Mehmet A. gözaltına alınıp delil yetersizliği gerekçesiyle serbest bırakıldı, Yusuf. G. ise yakalanamadı. 

Genç kızın kendilerinden şikayetçi olduğunu öğrenen istismarcılar, olayın ardından Kaplan'ın izini sürüp cinsel istismarı tekrarladı. Bunun üzerine Kaplan, ailesine artık olanlara dayanamadığını belirttiği bir mesaj bırakarak intihar etti. 

Kaplan'ın intiharı sosyal medyada duyulduktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''07.08.2021 tarihinde intihar ederek hayatını kaybeden Eda Nur Kaplan’ı intihara sürükleyen süreç ve ölümüyle ilgili soruşturma evresini yakından takip ediyoruz. Kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olarak hukuki süreçte bizzat bulunacağız" denildi. 

 

eda nur kaplan annesi mesaj istismar bakanlık açıklama aile sosyal tecavüz serbest intihar