Lüks Villasının Kirasını Üniversiteye Ödeten Rektör, Tahliye Kararına Rağmen Villayı Boşaltmadı

TAKİP ET

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş'ın 'rektörlük lojmanı' adı altında kiraladığı villadan tahliye kararına rağmen ayrılmadığı ortaya çıktı.

İzmir Bakırçay üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş'ın, kirasını üniversiteye ödettiği havuzlu villada yaşadığı ortaya çıktı. Villa sahibinin açtığı davada tahliye kararı verilmesine rağmen Rektör Berktaş villadan ayrılmıyor. 

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Mustafa Berktaş'ın lüks bir villada yaşadığı ve villayı boşaltmadığı ortaya çıktı. 

Mustafa Berktaş rektörlüğe 2017 yılında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmıştı. Rektörlük koltuğuna oturan Berktaş, kısa süre sonra kendisi için 'rektör lojmanı' adı altında lüks konut arayışına başladı. 

Hülya Bentürker isimli kadının sahibi olduğu villa, Bertaş tarafından 'rektörlük lojmanı' adı altında kiralandı. Yapılan sözleşmede kiranın üniversite tarafından ödeneceği, kiralama süresinin de dört yıl olduğu ifade edildi. 

Ancak Rektör Berktaş, 2021 yılında kira sözleşmesinin sona ermesine rağmen konutu terk etmedi. Villa sahibi Hülya Bentürker, Menemen Sulh Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. 65 yaşındaki ev sahibi Bentürker, başka bir evi olmadığını, yürüme problemlerinin olduğunu ifade ederek evinin tahliye edilmesini istedi. 

Mahkeme 2022 yılında verdiği kararda ev sahibi Bentürker'i haklı bularak tahliyeye karar verdi. Ancak rektör villayı boşaltmadı. 

Ev sahibi Hülya Bentürker BirGün'e yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Evimi dört yıllığına kiraladım ve o şekilde bir sözleşme yaptık. Sözleşmeyi rektör de imzaladı. Süre dolduğunda üniversiteye ziyarette bulunup sözleşmeyi yenilemeyeceğimi ifade ettim. Üniversite yetkilileri bize ‘Baskı yaparsanız her şeyi sökeriz ve o evi size sadece düz duvar olarak veririz. Aklınızı başınıza alın’ dedi. Mahkeme kararına rağmen 14-15 aydır evimi tahliye etmiyor ve beni mağdur ediyor. Karışımızda koskoca bir devlet üniversitesi var. Ben 65 yaşında dul ve emekli bir kadınım. Başka da evim yok. Bu yüzden evime kavuşmak istiyorum”

rektör bakırçay üniversitesi lüks villa mustafa berktaş izmir tahliye kararı