Balıkesir'de Vestel Televizyon Patladı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Balıkesir'de, Vestel marka televizyonun patlaması sonucunda hayatını kaybeden Fatma Sakızoğlu'nun oğlu Ali Erkan Sakızoğlu, Vestel'e maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme olayda 'Maddi zarar yok' derken manevi tazminatı ise kısmen kabul etti.

Balıkesir’de, Vestel marka televizyonun patlaması sonucunda hayatını kaybeden Fatma Sakızoğlu’nun oğlu Ali Erkan Sakızoğlu, Vestel’e maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme olayda “Maddi zarar yok” derken manevi tazminatı ise kısmen kabul etti.

Balıkesir Ayvalık'ta bulunan bir evde 22 Mart 2018 tarihinde yaşanan olayda, evindeki Vestel marka televizyonun aniden patlaması sonucu Fatma Sakızoğlu ismindeki kadın ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Fatma Sakızoğlu tüm müdahalelere rağmen , 3 Nisan 2018’de hayatını kaybetti.

Fatma Sakızoğlu’nun oğlu Ali Erkan Sakızoğlu, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye, olay tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte alınmak üzere 50 bin TL’lik manevi ve 25 TL’lik de maddi tazminat davası açtı.

Ali Erkan Sakızoğlu, dilekçesinde Vestel yetkilileriyle irtibata geçmeye çalıştığını ancak sonuç alamadığını belirtti. Dilekçede olayla ilgili bilirkişi raporları, uzman görüşleri, adli tıp kurumu raporları, itfaiye ve polis tutanaklarına da yer verildi.

Davanın açılmasının ardından İstanbul 2. Tüketici Mahkemesinde görülen son duruşmaya davacı Ali Erkan Sakızoğlu ile davalı Vestel şirketinin avukatları katıldı.

Kararını açıklayan mahkeme, Ali Erkan Sakızoğlu’nun 25 bin liralık maddi tazminat talebini reddetti. 50 bin liralık manevi tazminat talebini ise kısmen kabul ederek, Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin olay tarihinden itibaren yasal faiziyle birlikte Ali Erkan Sakızoğlu’na 25 bin liralık manevi tazminat ödemesine hükmetti.

vestel patlama balıkesir vestel patlama vestel televizyon patlama