Balkondan Düştü Diye Hastaneye Getirilen 2 Yaşındaki Çocuğun İstismar Edildiği Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İstanbul Beylikdüzü'nde 6 Eylül'de "balkondan düştü" denilerek Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne getirilen 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

İstanbul Beylikdüzü'nde 2 yaşındaki bir çocuk, 6 Eylül günü balkondan düştüğü iddiasıyla Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ne getirildi. 

Ancak küçük çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bianet’in aktardığına göre hastane raporlarından birinde "çocuğun balkondan düşme" şikâyetiyle hastaneye getirildiği belirtilirken, ön otopsi raporunda da "çocuğa tecavüz edildiği yönünde kuvvetli bulgular" yer aldı.

İsminin açıklanmasını istemeyen doktorların ise otopsi raporunun gerçeği yansıtmadığını söylediği iddia edildi.

Genital Bölgede Yırtıklar Tespit Edildi

Bianet'in aktardığına göre hastane doktorlarından Acil Tıp Uzmanı Dr. Evren Arslan ise ailenin tavırlarının şüpheli olduğunu, 2 yaşındaki çocuğun genital bölgesinde yırtıklar görüldüğünü belirtt. 

Dr. Arslan bu durum üzerine devreye hastane polisi ve savcının girdiğini ifade etti. Çocuğun ailesindeki erkekler gözaltına alındı.

Beylikdüzü Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Aile Cenazeyi Alıp Gitmek İstedi

Çocuğun ailesinin otopsi istemediğini ve cenazeyi hemen alıp gitmek istediğini belirten Arslan şu ifadeleri kullandı: 

"Erkek tarafı aşırı yüzsüz tavırlar içindeydi. Üzüntü belirtisi yoktu hiçbirinde. Rapora ‘düştü öldü’ yaz diye tutturdular. Hastaneye çok sayıda kişiyi topladılar. Çünkü bebeğe otopsi yapılmasını istemediler. Otopsi yapılmasın diye direndiler.  Polis bu kişileri zorla dağıttı."

Aile çocuğun cenazesini hemen alıp gitmek isteyince biz ‘şüpheli durumlar olduğunu’ söyledik. Bu sefer ‘fasulye sırığına düştü’ dediler. Tek görgü tanığının 5 yaşındaki ablası olduğunu söylediler. Onun için de çok endişeliyiz.

Bu çocuğun aileden alınıp derhal sosyal hizmetler korumasına verilmesi gerekiyor. Bunca yıldır doktorum ben böyle bir vahşet görmedim. Deliller bunun bir kerelik bir tecavüz olmadığını söylüyor. Bu çocuğun çok uzun zamandır tecavüze uğradığını düşünüyorum."

 

çocuk istismarı beylikdüzü balkondan düştü beylikdüzü devlet hastanesi