Baltayla Okul Basan Veli İçin İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

Gaziosmanpaşa'da çocuğunun bıçakla tehdit edildiğini öne sürerek baltayla bastığı mesleki eğitim merkezinde sınıfları gezen tutuklu veli hakkında dava açıldı.

Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 21 Ocak'ta kendisini arayan oğlunun okuldaki bir kişinin bıçak çektiğini söyleyip gelmesini istemesi üzerine sanık Ender Yüksel'in mesleki eğitim merkezine gittiği ifade edildi.

Çocuğu Kavga Eden Veli Baltayla Okul Bastı


İddianamede sanığın baltayla gittiği mesleki eğitim merkezinin önünde bağırarak müştekileri aradığı, onu gören öğrencilerin kaçıştığı belirtildi. İddianamede, oğlunun dışarıda sohbet eden müştekileri eliyle göstermesi üzerine sanığın o tarafa doğru baltayla koşmaya başladığı ifade edildi.

Sanıktan kaçan bir müştekinin, akrabasının dükkanına sığındığı da iddianamede yer aldı. Daha sonra sanık, kaybettiği müştekileri elindeki baltayla sınıfları tek tek gezerek ve küfrederek aradı.

Sanık Ender Yüksel, iddianamedeki ifadesinde oğlunun kendisini aradığını, birilerinin bıçak çektiğini söyleyip yanına çağırdığını öne sürerek, "Aceleyle oğlumun yanına gitmek üzere evdeki odun baltasını aldım. Okula girdiğimde kimin bıçak çektiğini sorarak aradım. Bir anlık sinirle okula gittim." dedi.

İddianamede dosyadaki kamera görüntülerinden sanığın elindeki balta ve agresif hareketlerle müştekileri aradığının tespit edildiği belirtilerek, Yüksel'in birden fazla kişiye karşı "silahla tehdit" suçundan 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

balta baltalı veli okulu baltayla bastı gaziosmanpaşa hapis cezası