Bangladeş'te Mülteci Kampında Yangın: 15 Kişi Öldü 400 Kişiden Haber Alınamıyor

TAKİP ET

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada Bangladeş'teki Cox Bazar Mülteci Kampında dün çıkan yangında 15 kişinin öldüğü, 400 kişiden ise haber alınamadığı bildirildi.

BM'nin açıklamasıyla Cox Bazar'daki mülteci kampında dün çıkan yangında kesin ölü sayısı 15'e yükseldiği, 400 kişiden halen haber alınamadığı öğrenildi. 

Görgü tanığı Mayyu Han, 700'den fazla barınağın yangında küle döndüğünü belirtti.

Myanmar`ın Arakan eyaletinde 2012`de Budistler ile Müslümanlar arasında çatışmalar meydana gelmiş, kanlı olaylarda çoğu Müslüman binlerce kişi katledilmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmişti. Arakan`daki sınır karakollarına 25 Ağustos 2017`de düzenlenen eş zamanlı saldırıları gerekçe gösteren Myanmar ordusu ve Budist milliyetçiler, kitlesel katliamlar gerçekleştirmiş, sivil halka ateş açmıştı.

Birleşmiş Milletler`e (BM) göre, Ağustos 2017`den sonra Arakan`daki baskı ve zulümden kaçıp Bangladeş`e sığınanların sayısı 900 bine ulaştı. Uluslararası insan hakları kuruluşları, yayımladıkları uydu görüntüleriyle yüzlerce köyün yok edildiğini kanıtlamış, BM ve uluslararası insan hakları örgütleri, Arakanlı Müslümanlara yönelik şiddeti "etnik temizlik" ya da "soykırım" olarak adlandırmıştı.

Bangladeş'te Mülteci Kampında Yangın 15 Kişi Öldü 400 Kişiden Haber Alınamıyor