Bankalar Birliği'nden Orman Yangınlarından Etkilenenler İçin Tavsiye Kararı

TAKİP ET

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), yangınlardan etkilenen banka müşterilerinin borçlarının ödenmesinde gerekli kolaylıkların sağlanması konusunda tavsiye kararı aldı.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), orman yangınlarından etkilenerek ödeme güçlerinde olumsuzluk yaşayan vatandaşların banka borçlarını ödeme ve kendilerine finansman olanakları sağlanmasında gerekli kolaylıkların gösterilmesi hususunda TBB üyelerine tavsiyede bulunulmasına karar verildiğini belirtti.

Toplantıda alınan tavsiye kararının ardından, mücbir halin yaşandığı mahalde ikametgahı/işyeri adresi veya şubede hesabı bulunan müşterilerin kredi risk, kredi ödeme, senet ve çek işlemlerine ilişkin bildirimlerinin, Risk Merkezi mücbir hal düzenlemesi çerçevesinde yapılması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi için Risk Merkezi Üyelerinin bilgilendirilmesine karar verildi.

Karar göre; felaketten etkilendiklerini düzenlemelere uygun olarak belgeleyen banka müşterilerinin de taleplerini bankalara iletmeleri hususunda kamuoyuna bilgi verilecek.

1 Milyon Fidan

TBB ayrıca, yangın sonrası ağaçlandırma çalışmalarına 1 milyon fidan ile destek verileceğini açıkladı. Açıklamada, "Ortak varlıklarımız olan ormanlarımızın yeniden kazanılması amacıyla yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında kullanılmak üzere TBB üyelerinden her bir çalışanı için 5 fidan olacak şekilde, adedi 10 TL'den 10 milyon TL tutarında yaklaşık 1 milyon adet fidan bağışta bulunmasına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

türkiye bankalar birliği orman yangını borç etkilenen