Barınamayan Öğrencilere Makam Odasını Verdi

TAKİP ET

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan Öğretmenevi'nin yöneticisi Yavuz Vural, barınma sorunu yaşayan öğrencilere makam odasını tahsis etti.

Üniversiteye giriş sınavında uygulanan barajın düşürülmesiyle birlikte zaten var olan barınma sorunu oldukça artmış ve özellikle büyükşehirlerde birçok öğrenci kira fiyatlarının fazlalığı ve yurt sayısının azlığı nedeniyle eylemler yapmışlardı.

Öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı kentlerimizden biri olan Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan öğrencilere kalacak yer sağlamak için harekete geçilerek Bafra Öğretmenevi öğrenciler için ayrıldı.

94 öğrencinin yerleştirildiği öğretmenevinde 2 öğrencinin açıkta kalması üzerine müdür yardımcısı odasını da öğrenciler için ayırdı.

İşlerini çalışma arkadaşlarının odasından yürütmeye başlayan Bafra Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Yavuz Vural, valiliğin başlattığı proje ile kentteki sosyal tesislerin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu belirterek "Biz de gelen öğrencilere elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tüm öğrencilerin konaklaması, devlet tarafından karşılanıyor. Bafra Öğretmenevi olarak öğrencilerimize kahvaltı ikram ediyoruz. Bu süreçte otelimizin çok yoğun olduğu günler de oldu. Bu yoğunlukta valiliğin bilgisi dışında gelen öğrenciler de oluyor. Geçtiğimiz gün 2 öğrencimiz geldi ancak öğretmenevinde yer yoktu. ‘Ne yapabiliriz' diye düşündük. O gün aklıma, kendi odama iki yatak serip çocukları dışarıda bırakmayalım, düşüncesi geldi. Bu düşünceyi hayata geçirdik, çok da güzel oldu. Çocuklar daha sonra buradan ayrıldı ardından çocuklarını kaydettirmek için Samsun'a gelen aile vardı. Onlara da yine odamızı verdik. Bundan sonra da yaşanabilecek yoğunluk durumuna göre bu odayı kullanacağız, o yüzden oda bir süre daha böyle kalacak" ifadelerini kullandı.

Barınamayan Öğrencilere Makam Odasını Verdi samsun bafra öğretmenevi yavuz vural