Barış Atay'a Saldıran 3 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

TAKİP ET

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay'a saldıran üç kişi mahkemeye sevkedildi.

İstanbul'da Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Barış Atay'ın darp edilmesine ilişkin olarak göz altına alınan üç kişi 'kasten yaralama' suçundan tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kimliği tespit edilip göz altına alınan üç saldırganın haricinde bir salgırgan ise hala aranıyor. 

Atay: Bu Olayı Faili Soylu'dur

Dün gece 01.30 sularında saldırıya uğrayan Barış Atay travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedavi altına alındı. Hastanede ifadesi alınan Atay, saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. İfadesinde ise "Bu olayın faili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.

Geçtiğimiz günlerde cinsel saldırı suçundan tutuklanıp ardında serbest bırakılan Musa Orhan hakkında Barış Atay'ın Soylu'yu etiketleyerek yaptığı Twitter paylaşımı ikili arasında polemiğe neden olmuştu. Atay, paylaşımda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek, "Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız" diye yazmasının ardından Soylu ise, Atay'ın söz konusu paylaşımını alıntılayarak, "Tecavüzcü PKK yöneticilerinin talimatıyla HDP'den milletvekili olan PKK ve DHKP-C artığı; benden 'tecavüzcü kollayıcı' olmaz da senden tam tecavüzcü olur... Tuma’nın kollayıcısı, dikkat yakalanma..." diye yanıt vermişti.

barış atay tip soylu mahkeme süleyman soylu musa orhan