Barış Pehlivan AKP'deki 'Dangalak' Kavgasının Perde Arkasını Yazdı

TAKİP ET

Gazeteci Barış Pehlivan, AKP MKYK Üyesi Haluk İpek'in Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e "dangalak" demesinin arka planını yazdı.

Geçtiğimiz günlerde AKP Kurucular Kurulu ve MKYK Üyesi Haluk İpek mikrofonun açık olduğunu unutarak Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e "dangalak" demişti. Cumhuriyet'teki köşesinde "Hakaretin perde arkası" başlıklı bir köşe yazısı kaleme alan gazeteci Barış Pehlivan "Bir iftara katılmadı diye “dangalak” denir mi? Denmez. O halde dert başka. AKP’li Haluk İpek’in AKP’li Hilmi Güler’e karşı başka bir konuda husumeti olmalı. Var, diyorlar" dedi.

Olayı soruşturduğunda herkesin "ağız birliği etmişçesine" eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı hatırlattığını belirten Pehlivan, "Ne kadar da dolmuşlar, hemen eski defterler açılıyor. Enver Yılmaz’ın Fethullahçılarla ilişkileri dile geliyor. Zekeriya Öz’ün Gürcistan’a kaçmasına yardımcı olanlar arasında onun da adının geçtiği söyleniyor. Aynı insanlar, Haluk İpek’in işte o Yılmaz’la çok yakın olduğunu ileri sürüyor. Ya Ergün Taşcı? Yani belediye başkanına karşı hakarete Haluk İpek’in yanında destek veren diğer AKP milletvekili? Hilmi Güler’e yapılandan rahatsız olanlar, Taşcı’nın dosyalarını da açmışa benziyor. Belediyelerden ihale alan yakınlarını anlatıyorlar, şüpheli ilişkilerinden bahsediyorlar" ifadelerini kullandı.

"Nihayetinde, Hilmi Güler’in eski başkanın ve onun çevresindekilerin birçok işine çomak soktuğunu, asıl derdin bu olduğunu ileri sürüyorlar" diyen Pehlivan yazısında, "Güler’in üç yıl önceki “Ordu, Ordu’dan yönetilecek Pensilvanya’dan değil” sözünün yarattığı rahatsızlığın devam ettiği dillendiriliyor. Hayati Yazıcı’nın ve Mehmet Özhaseki’nin bu sürtüşmedeki rolüne dair iddiaları hiç yazmıyorum bile.  Unutmadan… Sanki tüm bu kavganın Ünye Limanı ile de bir bağlantısı var gibi ama orası da ayrı bir yazı konusu. Kısacası… AKP içindeki kavgaların sesi o kadar yüksek ki artık kapalı kapılar bile çare olmuyor, çok şey duyuluyor" ifadelerine yer verdi.

barış pehlivan akp dangalak kavgasının arka planını yazdı perde arkası Ordu büyükşehir belediyesi başkanı hilmi güler mkyk üyesi kurucular kurulu haluk ipek