Barış Pehlivan Yazdı: İktidar Erken Seçim İçin Anayasa Değişikliği İsterse Muhalefet Ne Yapacak?

TAKİP ET

Barış Pehlivan dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Cumhuriyet'teki köşesinde "Ya AKP muhalefetin kapısını çalarsa..." başlıklı bir yazı kaleme alan gazeteci Barış Pehlivan, Kasım ayında erken seçim yapılacağı iddiasına karşı çıkanların yeni değiştirilen seçim kanununu gerekçe gösterdiklerini hatırlattı.

Bu düşünceyi savunanların yeni seçim kanunu en erken Nisan 2023'te uygulanabileceği için sonbaharda seçim yapılmasının imkansız olduğunu belirttiklerini aktaran Pehlivan, "Halbuki bir yolu var..." dedi.

Kulis: '6 Kasımda Erken Seçim Yapılacağını' Kılıçdaroğlu mu Söyledi?


"Soru şu: Bu son kanun anayasada yapılacak bir değişiklikle kasımda da uygulanabilir. O halde, iktidar erken seçim için bu seçim kanununu şart koşarsa ne olur? Yani anayasa değişikliği için destek isterse, muhalefet buna ne yanıt verir?" diye soran Pehlivan, bu soruyu CHP ve İYİ Parti kaynaklarına sorduğunu aktardı.

Muhalefet kaynaklarının "Erken seçime her zaman hazırız. ‘Hayır’, demeyiz. Ancak seçim kanununun uygulanması için anayasa değişikliğine destek de vermeyiz. O kadar eleştirdiğimiz ve ahlaken karşı çıktığımız bir kanuna ‘Evet’ demek doğru olmaz” dediğini belirten Pehlivan'a konuşan İYİ Partili bir yönetici ise şunları söyledi:

"O seçim yasasının iki temel amacı vardı. Bir, altılı masayı dağıtmak. İki, piyasada istikrar havası oluşturmak. İkisini de başaramadılar. Aslında Seçim Yasası iktidarın istediği sonucu vermedi. O yüzden ‘olmazsa olmazı’ değil bence.”

Area Araştırma Anketi: Cumhur İttifakı Eriyor, Millet İttifakı Yükseliyor

barış pehlivan yazdı iktidar erken seçim için anayasa değişikliği isterse muhalefet ne yapacak