Barış Pehlivan Yazdı: İlk Başörtülü Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın Şirketleri...

TAKİP ET

Gazeteci Barış Pehlivan, Türkiye'nin "ilk başörtülü valisi" olan Kübra Güran Yiğitbaşı'nın şirketlerini yazdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde 10 ilin valisini görevden aldı, 20 ilin valisini ise değiştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olan Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valisi olarak tayin edildi.

Cumhuriyet'in ilk başörtülü valisi olan Kübra Güran Yiğitbaşı'nın "Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü" mezunu olması ise eleştirileri beraberinde getirdi.

Türkiye'nin İlk Başörtülü Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı: Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Mezunu


Yiğitbaşı'nın atanmasının ardından yayımlanan biyografilerde yer almayan bir detayı aktaran gazeteci Barış Pehlivan, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde şu ifadeleri kullandı:

Şirketler...

"Çiçeği burnunda Afyon Valisi’nin eşi bir doktor: Burhan Selim Yiğitbaşı. Kendisi ortopedi ve travmatoloji alanında uzman.

Doktor eşin şirketleri de var. Birinin adı tasfiye halindeki Medor Ortopedi ve Sağlık Ürünleri, diğeri ise halen aktif olan Lale İletişim ve Sağlık Hizmetleri… 

Hatta aktif olan şirketin ortakları arasında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin başındaki Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı da bulunuyor."

Şirketin Alanı: "Hastanelere Sağlık Malzemesi Satmak"

Firmanın faaliyet alanının "hastanelere sağlık malzemesi satmak" olduğunu belirten Pehlivan, yazısını şu ifadelerle sonlandırdı:
"Az daha unutuyordum, Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da bu şirketlerin hissedarları arasında." 

gazeteci barış pehlivan ilk başörtülü vali kübra güran yiğitbaşı şirketleri burhan selim yiğitbaşı hastanelere sağlık malzemesi satmak fahrettin koca