Barış Terkoğlu, Sezgin Baran Korkmaz'ı Yazdı: Ben Böyle Dolandırıcılık Görmedim

TAKİP ET

Gazeteci Barış Terkoğlu, Sezgin Baran Korkmaz'ın bir "dolandırıcılık" vakasını anlattı.

"İçişleri Bakanı ve yargıdaki kimi isimlerin" Sezgin Baran Korkmaz'a adeta "kaç" dediğini belirten gazeteci Barış Terkoğlu, "Kaçan kuş, ABD’nin eline düşünce de kara kara düşünür oldu. Yanlış anlamayın. Ya adalet yerini bulursa diye değil. Ya SBK, tıpkı Rıza Sarraf gibi, Türkiye’de kimlerden yardım aldığını açıklarsa diye. Hani 'bir güç var' derler ya... Yargı, görülmeyecek hızda SBK’nin mallarındaki tedbiri kaldırmış, yurtdışı yasağını sonlandırmıştı. Bu işi yapan yargı mensupları kısa sürede en yukarılara tırmanmıştı. Bu da neyin ne olduğunu özetliyordu" ifadelerini kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz, Rüşvet Verdiği Herkesi Kayda Almış


Sezgin Baran Korkmaz hakkında Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yazılan 1 Nisan 2021 tarihli gerekçeli kararı aktaran Terkoğlu, tanık ifadeleri, bilirkişi raporları ve kamera kayıtlarının olduğu dosyada Korkmaz'ın dolandırıcılık yaptığına karar verildiğini yazdı.

Dolandırıcılığın Böylesi

Terkoğlu'nun aktardığına göre F.T. adlı kişinin evinin yakınında tutulan bir dükkan üzerinden F.T. izlendi. Bir gün kurye kılıklı bir adam, pek çok kişinin evine gönderilen bir sektör dergisi olan Otoshow dergisini getirerek F.T.'den imza aldı. Bunun ardından tekrar gelerek "tam çıkmamış" dedi ve bir kez daha imza aldı.

Fakat gelen kurye kurye olmadığı gibi, amacı da dergi getirmek değildi. Gelen, Sezgin Baran Korkmaz'ın adamı Murat Akkuş'tu. Akkuş, F.T.'nin imzasını kurye rolüyle almış, F.T.'nin evi yakınındaki dükkan da bu işten sonra kapatılmıştı.

Sahte Senetle İcra 

Bunun ardından F.T.'nin borçlu olduğuna dair 12 milyon 680 bin bedelli bir senet ve protokol yazılarak icra kararı alındı ve F.T.'nin işyerine icraya gidildi. F.T.'nin itirazı üzerine bilirkişi, senedin başka bir evraktan kopyalandığını, jelatin ve yapışkan kalıntılarını gösterek kanıtladı. 

Mahkemede Sezgin Baran Korkmaz'a "resmi belgede sahtecilik" suçundan 2 yıl 6 ay, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 4 ay, toplamda 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi.  Karar okunurken Sezgin Baran Korkmaz yurtdışına kaçmıştı.

"Önce Yollarına Gül Döküp 'Kaç' Diyorlar..."

"Türk mahkemelerinde 'nitelikli dolandırıcılık'tan hüküm giyen SBK’nin yollarına adeta gül döküp 'kaç' diyorlar. Sonra ABD’ye 'SBK bizi dolandırdı' dediği için kızıyorlar. Yetmiyor, kaçması için yol verenleri yükseltiyorlar. Bütün bunları ise “şeytanın aklına gelmez” denilen işlerdeki bir adam için yapıyorlar" diyen Terkoğlu, "Emin olun, kendi çıkarlarını milletin çıkarlarının gölgesine saklıyorlar. Beka, devlet, vatan, millet söylemiyle rezaletlerini gizliyorlar. Üç kuruşluk menfaat için, güzelim ülkemizi, el mahkemelerine meze yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

barış terkoğlu sezgin baran korkmaz yazdı ben böyle dolandırıcılık görmedim gazeteci