Barış Yarkadaş: Abdullah Gül Ne Yaparsa Yapsın CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Yaptırmayacağız

TAKİP ET

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Abdullal Gül'ü CHP'nin cumhurbaşkanı adayı yapmayacaklarını ifade etti.

Eski AKP'li ve eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet'in 97. yıl dönümünde Twitter üzerinde yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümünde herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele kahramanlarımızı minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Gül'ün bu ifadeleri seçime yaklaşıldığı için kullandığını belirten Yarkadaş bu ifadeleri, "Seçim tarihi yaklaştıkça, Abdullah Gül de Atatürk sevgisini ‘abartıyor.’ Keşke bu sözleri inanarak yazdığından şüphe duymasaydık. Ancak yazan da okuyan da gerçeği biliyor.  Abdullah Gü'ün bu twitleri beyhude bir çabadan öteye geçmez, çünkü hiçbir CHP'li Abdullah Gül'e oy vermez" diyerek eleştirdi.

Yarkadaş sözlerinin devamında ise, "Ne yaparsan yap, ne yazarsan yaz; seni CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yaptırmayacağız. 29 Ekim 2020 - Perşembe..." notunu düştü.

abdullah gül 29 ekim cumhuriyet bayramı barış yarkadaş chp cumhurbaşkanı cumhurbaşkanı adayı