Barış Yarkadaş: Akşener Masanın Gidişatından Memnun Değilse Masadan Kalkabilir…

TAKİP ET

CHP'den yeniden vekil olmak istediği iddia edilen Barış Yarkadaş, yine Akşener'i hedef aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasaktan sonra başlayan tartışmalar devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İmamoğlu'na desteği AKP istibdadını ve CHP içerisinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyenleri rahatsız etti.

CHP'den tekrar vekil olmak istediği ileri Barış Yarkadaş da Akşener'in desteğinden rahatsız olanlar arasında. Yarkadaş, bu bağlamda Akşener'i sık sık hedef alıyor.

Akşener'i, "Umutları kırmakla" itham eden Yarkadaş, "Akşener masanın gidişatından memnun değilse masadan kalkabilir" dedi. 

Akşener'in kendisine yönelik ithamlara karşı, "Çarparım", "Kimseden izin alacak değilim", "Siyasi terbiyesizlik" gibi ifadeler kullanmasını hedef alan Yarkadaş, "Davutoğlu’nu Kılıçdaroğlu’nu, Karamollaoğlu’nu, Babacan’ı aradım, ulaşamadım" sözlerini de gerçekçi bulmadığını iddia etti. Akşener'in liderleri kişisel telefonlarından aramasına rağmen bunu göz ardı eden Yarkadaş, liderlere danışmanları üzerinden ulaşabileceğini söyleyerek, "Allah aşkına bu çağda böyle bahane mi olur! Hadi; gerçekten ulaşamadınız diyelim… Bunu çıkıp anlatmanın ve seçmende güvensizlik yaratmanın kime ne faydası var?" ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş'ın, TV100'deki "Yapmayın Meral Hanım; böyle bahane mi olur!" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle: 

Akşener’in başından beri Altılı Masa projesine sıcak bakmadığı, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı bu masada istemediğini biliyoruz.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ı masaya bir türlü kabul ettirememiş olması da kendisinde bir kızgınlık yaratmış olabilir.

Ancak bunların hiçbiri Altılı Masa’dan umudu olan insanların umudunu kıracak davranışlar içine girmesi hakkını doğurmaz.

Akşener, gazeteci ya da siyasi yorumcu değil… Dolayısıyla aklına gelen her şeyi yapma özgürlüğü yok… Siyasi misyonunun kendisine yüklediği sorumlulukla hareket etmeli.

Akşener, eğer bizim gibi bağımsız gazeteci ya da siyasi yorumcu olsaydı, istediği her şeyi söyleme ve istediği gibi davranma özgürlüğüne sahip olabilirdi.

Çünkü o zaman sadece kendisine karşı sorumlu olurdu.

Ancak şu an Altılı Masa’ya ve ondan umudu olan milyonlara karşı sorumluluğu var.

Akşener masanın gidişatından memnun değilse masadan kalkabilir…

Partisini “Başkanlık” modeliyle yönettiği için sınırsız yetkisi var. Haliyle, böyle bir karar alırken kimseye sorma ihtiyacı da duymaz. Zaten partisindeki hiç kimse de ‘’Bir saniye bu karar yanlış’’ diyebilecek pozisyonda değil.

Kısacası; artık Akşener’i izlerken, Altılı Masa’ya yönelik beklentimin azaldığı ve heyecanımı kaybettiğimi görüyorum.

Sanırım başta CHP seçmenleri olmak üzere muhalif partilere gönül veren milyonlarca insan da böyle düşünüyor."

akşener barış yarkadaş altılı masa