Barış Yarkadaş, CHP'nin HDP Sevdasına Sahip Çıktı: İYİ Partililer Beni Konuşturmasınlar

TAKİP ET

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'li Gürsel Tekin'in HDP'ye bakanlık verilebileceğine yönelik sözlerine tepki gösteren İYİ Parti'yi eleştirdi. Yarkadaş, "HDP'lilerin oylarıyla alınan belediye başkanlıklarından İYİ Partililerin koltuklar ve ihaleler aldıklarını" iddia etti.

CHP'li Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamada, iktidara gelmeleri halinde HDP'ye bakanlık verilebileceğini açıkladı.

Gürsel Tekin'in açıklaması, Koray Aydın, Tolga Akalın, Müsavat Dervişoğlu, Ümit Dikbayır ve Burak Akburak gibi İYİ Partili üst düzey yöneticilerin tepkilerine neden oldu.

CHP'nin HDP Sevdası: Tepki Çeken Açıklamalar Arka Arkaya Geliyor


Barış Yarkadaş: İYİ Partililer Beni Konuşturmasın

Geçmişte CHP'den milletvekilliği de yapan gazeteci Barış Yarkadaş, tv100'de Gürkan Hacır'ın sunumuyla ekranlara gelen Taksim Meydanı programında İYİ Partililere şu ifadelerle tepki gösterdi:

"Siz HDP'nin seçmeninin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreleriniz büyükşehir belediyelerinden ihaleler alacak... Tek tek biliyorum, beni konuşturmasınlar.

HDP'lilerin verdiği oylarla, onların verdiği katkıyla belediye başkanları seçilecek, o belediye başkanlıkların dairelerinde daire başkanlarınız oturacak, genel müdürleriniz olacak. Ondan sonra da diyeceksiniz ki 'Biz HDP'yi meşru saymıyoruz. O zaman kardeşim HDP'lilerin verdiği katkıyla seçilen belediyelerde daire başkanlığı da yapmayacaksın, genel müdürlüğü de kabul etmeyeceksin. Bu nasıl bir siyasi tavırdır?"

barış yarkadaş chp hdp sevdasına sahip çıktı iyi partililer beni konuşturmasınlar daire başkanlıkları büyükşehir belediyesi genel müdürlükler ihaleler