Barlas'ın 'Hocaefendisini' Övdüğü Konuşması Akıllara Geldi

TAKİP ET

CHP'nin kapatılabileceğini söyleyen yandaş yazar Mehmet Barlas'ın terör örgütü elebaşı 'Hocaefendi'sini öve öve bitiremediği konuşması yeniden akıllara geldi.

Mehmet Barlas dün yayımlanan yazısında "Örneğin, Pensilvanya'da Amerikan himayesinde yaşayan Fetullah Gülen, Türkiye için ne düşünüyor? Aslında ne düşündüğüne değil ne yaptığına bakmak daha akılcıdır. Bu kişi Türkiye'nin istikrarına sürekli sabotaj yapıyor. CIA'dan aldığı destekle Türk yargısına, Türk ordusuna, Türk güvenlik güçlerine sürekli istikrarsızlık pompalıyor. Şimdi durup düşünelim, bir şehit yakınına küfreden adam mı yoksa Fetullah Gülen mi daha fazla suçlu? Sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" demişti.

Söz konusu yazı tepkilerin odağı olurken Barlas bugün yayımlanan yazısında ise "Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra düşmanla işbirliği yapan bazı Osmanlılar, 150'likler diye listelenmiş ve sınırdışı edilmişlerdi. Acaba yine böyle bir liste mi yapalım?" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Barlas'ın terör örgütü lideri Fetullah Gülen'i ve kurduğu okulları, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL KHK'sı ile kapatılan Fetullahçı vakıf Marmara Eğitim ve Kültür Vakfı'nı öve öve bitiremediği konuşması yeniden akıllara geldi.

Mehmet Barlas'ın Hocaefendi'sini Övdüğü Konuşması Akıllara Geldi