Barzani ABD'li Komisyon Başkanıyla Türkiye'nin Bölündüğü Haritanın Önünde Poz Verdi

TAKİP ET

Mesud Barzani, ABD'li komisyon başkanı Nadine Maenza ile Türkiye'nin bölündüğü bir haritanın önünde poz verdi.

Peşmergebaşı Mesud Barzani, ABD'li Nadine Maenza ile Türk topraklarının bölünmüş vaziyette gösterildiği "Asyadaki Türkiye'nin yeni bir haritası" başlıklı haritanın önünde poz verdi.

Haritada Türk topraklarının birçok parçaya bölündüğü, doğu vilayetlerine Ermenistan, güneydoğu bölgelerine ise Kürdistan isminin verildiği görülüyor.
Maenza'yı ağırladıktan sonra resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Barzani, "Bugün Nadine Maenza'yı birçok diğer konunun yanı sıra Kürdistan halkının tarihi dini hürriyetlere hoşgörü geleneğini ve Peşmerge güçlerinin IŞİD teröristlerle mücadelesini konuştumak üzere Barzani karargahında ağırlamaktan memnuniyet duydum" ifadelerini kullandı. Maenza ise görüşme sonrasında resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ekselansları Mesud Barzani ile dini hürriyetleri ve bölgenin karşı karşıya kaldığı birçok diğer konuyu konuşmak üzere buluşmaktan onur duydum. IKBY'ye IŞİD'e karşı savaştığı ve dini azınlıkları özgürleştirdikleri için ve Ankawa (Erbil'in dışında bir Süryani mahallesi) bölgesini Hristiyan yönetimine bıraktıkları için şükran duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Barzani'nin birlikte poz verdiği Nadine Maenza, Birleşik Devletler Uluslararası Din Hürriyeti Komisyonu (USCIRF) ve Patriot Voices topluluğunun başkanlığını yürütüyor. Söz konusu Komisyon Temsilciler Meclisi ve Senato'da her iki partiden temsilcilerle seçilen bir oluşum. Komisyon, ABD dışında yaşayan dini azınlıkların haklarına ilişkin araştırmalar yapıyor, raporlar yayımlıyor ve dini azınlıkların haklarını denetliyor. Maenza, USCIRF'in yanı sıra ABD Başkanlık ve Senato tarafından gerçekleştirilen birçok çalışmanın danışmanlığını yürüttü. Temsilciler Meclisi'nde ve Senato'da faaliyet gösteren Maenza Cumhuriyetçi Ulusal Komite'de danışmanlık görevinin yanı sıra Pensilvanya Cumhuriyetçi Parti yönetiminde finans direktörü olarak görev yaptı.

Barzani ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında çok sıcak diplomatik ilişkiler bulunuyor.