Barzani'nin Papa Anısına Bastırdığı Pulda Güneydoğu Sözde 'Kürdistan' Bölgesine Eklendi

TAKİP ET

Irak'ın kuzeyinde Barzanilerin kontrolünde bulunan yönetim, Papa'nın Irak ziyareti anısına bastırdığı pulda Türkiye'nin güneydoğusu sözde 'Kürdistan' bölgesine eklendi.

Irak'ın kuzeyinde Barzanilerin kontrolünde bulunan yönetim, Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa'nın Irak ziyareti anısına bastırdığı pulda ülkemizin güneydoğu bölgesini sözde 'Kürdistan' haritasına ekledi.

Erbil'de Bölgesel Yönetimin Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelen Papa, Erbil Uluslararası Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Karşılama sonrası Barzani ile görüşme gerçekleştiren Papa, daha sonra Franso Hariri Stadyumu’nda gerçekleşen geniş katılımlı ayine katıldı

Papa, ayinde "Irak’ta Haç’ın erdemini anlayanlar önemli işler yaptı. İsa Mesih, insanlık talep ediyor. Dürüst ve temiz olun, savaşma hırsından uzak durun" şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın kırmızı halılarla karşıladığı Barzani yönetimi ise bu ziyaret sırasında skandal bir harekete imza attı. Papa'nın ziyareti anısına bastırılan pulda yer verilen sözde Kürdistan haritasının içerisinde Türkiye'nin güneydoğusu da gösterildi.

 

 

barzani erdoğan sözde kürdistan bölgesi güneydoğu papa ziyaret anısına pul bastırılan eklendi gösterildi ırak kuzey bölge aktarıldı