Başarılı Kadınlarımız Madalyaları Topluyor: Buse Naz Çakıroğlu'ndan Gümüş Madalya

TAKİP ET

Milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazandı.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden başarılı sporcularımızdan iyi haberler gelmeye devam ediyor. Olimpiyatlarda kadınlar boksta 51 kiloda mücadele eden Buse Naz Çakıroğlu, gümüş madalya kazandı.

Finalde Bulgar Stoyka Krasteva'yla karşılaşan sporcu, maçı kaybetti. Ancak Çakıroğlu, final maçına kadar sürdürdüğü başarısıyla kadın boksundaki ilk olimpiyat madalyasını Türkiye’ye getirdi. 

Altın madalyayı kaçırdığı için gözyaşlarına boğulan Çakıroğlu, “İlk olduğumuz için çok önemli bir başarı. Bizden sonra gelecek herkesin yolunu açtık. Ama madalyanın renginin altın olmasını çok istiyordum. Hayırlısı buymuş. Türkiye’de destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Çok mutluyum ama çok da hüzünlüyüm. Söylenecek çok bir şey yok. Yaklaşık 1 aydır buradayız. Oldukça zor bir dönem geçirdik psikolojik olarak yorulduk. Artık evimize gidip dinlenmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Instagram hesabı üzerinden de açıklama yapan milli sporcu, ''Gözlerim dolu dolu, göğsümde ince bir sızı var. Direnişte bir kadın Nene Hatun gibi, İlk kadın doktor Safiye Ali gibi, İlk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen gibi, İlk kadın Bakan Türkan Akyol gibi; taşıdığım bu asil kanla bugün Tokyo’da bir tarih yazıyor, Ülkemizi dünyanın her bir yanından alkışlatmanın gururunu yaşıyorum...

Yol arkadaşım, her daim pusulam olan sevgili Hocam, baba yarım Nazım Yiğit.. Bana verdiğin 12 yılın, ağaran saçların, daha iyi nasıl olurum diye geçirdiğin uykusuz gecelerin karşılığını bugün sana verebildiysem eğer ne mutlu bana..

En kıymetlim canım Annem, beni her zaman izlediğini ve gurur duyduğunu hissettiğim canım Babam ve sevgi dolu güzel ailem.. Sizinle gülebilmek sahip olduğum en büyük hazinem.. Umarım size yakışan bir evlat olmayı başarabilmişimdir..Başımdan eksik olmayın..

Atalarımı tanıdıkça onlardan cesaret alıyor, daha büyük işlere imza atmak için kendimde güç buluyorum. Bizlere temsil edebileceğimiz bir vatan bırakan bütün kahraman şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Hepsinin ruhu şad olsun'' ifadelerini kullandı. 

buse naz çakıroğlu tokyo olimpiyat madalya gümüş