Başbakan, ABD'ye Uyuşturucu Kaçırırken Yakalandı

TAKİP ET

Britanya Virjin Adaları'nın Başbakanı Andew Alturo Fahie, uyuşturucu kaçırırken yakalandı.

Karayipler'deki İngiltere'ye bağlı Britanya Virjin Adaları Başbakanı Andrew Alturo Fahie (51), dün ABD'nin Miami kentinde havalimanında gözaltına alındı.

Opa-Locka İdari Havalimanında tam uçağa bineceği sırada ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi ajanları tarafından gözaltına alınan Fahie'nin yanı sıra Karayip takımadalarındaki limanlar otoritesi başkanı Oleanvine Maynard da aynı suçtan gözaltına alındı.

Ajanlar tarafından gözaltına alınan Fahie ve Maynard'ın yanında 700 bin dolar para bulundu. Bugün mahkemeye çıkarılacakları bildirilen Fahie ve Maynard şu anda federal bir hapishanede tutuluyor.

Olaya ilişkin açıklama yapan İngiliz Virjin Adaları Valisi John Rankin, Natalio Wheatley'nin Başbakan Vekili olarak atandığını belirterek "Bunun bölgedeki insanlar için şok edici bir haber olduğunun farkındayım. Ancak şu anda sükunet çağrısında bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

Britanya Dışişleri Başkanı Liz Truss ise Fahie'nin tutuklandığını doğruladığı mesajında "Bu ciddi iddialar karşısında dehşete düştüm" dedi.

başbakan andrew alturo fahie britanya virjin adaları tutuklandı Uyuşturucu kaçırırken oleanvine maynard ingiltere liz truss abd miami opa-locka uyuşturucu yakalandı