Başıboş Köpek 3 Yaşındaki Çocuğu Sırtından Isırıp Yerde Yüz Üstü Sürükledi

TAKİP ET

Kastamonu'nun Araç ilçesinde 3 yaşındaki bir çocuk başıboş köpek saldırısına uğradı.

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Çay Mahallesi'nde meydana gelen olayda 3 yaşındaki Muhammed Musab Aşık, başıboş bir köpeğin saldırısına uğradı.

3 yaşındaki Muhammed'i sırtından ısıran köpek, çocuğu yüz üstü olarak yerde sürükledi. Küçük çocuğu başıboş köpeğin elinden çevredeki vatandaşlar kurtardı.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından Araç Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 3 yaşındaki Muhammed'in yüzünde yerde sürüklendiği .çin derin çizikler oluştu.

"Her Hafta Bir Çocuğumuzu Köpek Isırıyor"

Çay Mahallesi Muhtarı Musa Soydan, "Geçtiğimiz günlerde de çocuklarımıza köpekler saldırmıştı. Bir çocuğumuzun yüzü parçalanmıştı. Şimdi yine bir çocuğumuzu köpek ısırdı. Her hafta neredeyse bir çocuğumuzu köpek ısırıyor" dedi.

"Çocuklarımız Sokağa Çıkamaz Oldu"

"Çocuklarımız sokağa çıkamaz oldu" diyen Soydan, "Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu sorumsuzluğun sebebinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. Çocukların hatta ailelerinin psikolojisi bozuldu. Yetkililerden ve sorumlulardan bu konuda acil çözüm bekliyoruz. Sokaklarımız köpeklerle dolu ve saldırganlar. Birinin canına kast etmeden çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Geçtiğimiz günlerde başıboş köpeklerden kaçarken kamyonun altında alan 9 yaşındaki Mahra Pelin Pınar, günler süren yaşam savaşını kaybetmişti. Ondan kısa bir süre önce de 20 yaşındaki Rabia Kallı başıboş köpeklerden kaçarken yaşamını yitirmişti.

Başıboş Sokak Köpeklerinden Kaçarken Otomobilin Çarptığı Rabia Kallı Hayatını Kaybetti


Başıboş Köpeklerden Kaçarken Kamyonun Altında Kalan Mahra'dan Acı Haber


Bu iki ölümden önce de yurdun muhtelif yerlerinde onlarca saldırı meydana gelmiş, hemen her yaştan yüzlerce yurttaş zarar görmüştü. TamgaTürk'ün ayrıntılı özel haberleri için tıklayınız: 

ÖZEL HABER | Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Dünya, Vatandaşlarını Uyarıyor: Türkiye'de Başıboş Köpeklere Dikkat

muhammed musab aşık çay mahallesi araç ilçesi kastamonu 3 yaşındaki başıboş köpek saldırısı