'Başıboş Köpek' Bildirisine Amasya Barosu'nun Adının İzinsiz Yazıldığı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Başıboş köpeklerin toplatılmasına karşı çıkan bildirinin imzacıları arasında görülen Amasya Barosu'nun isminin izinsiz olarak kullanıldığı ortaya ççıktı.

İnsanlarımızın hayatına, yaralanmalarına mâl olan başıboş köpek saldırılarının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Sahipsiz hayvanların yeri sokaklar değil, barınaklardır. Öncelikli olarak belediyeler, barınaklar inşa ederek sahipsiz, başıboş sokak hayvanlarını toplamalı" açıklamasını yapmıştı.

Başıboş Köpek Saldırısından Kaçan 10 Yaşında Bir Çocuğa Otomobil Çarptı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından bir grup baro adına "Hukuka ve vicdana aykırı söylemlerle köpekleri barınaklara hapsetmek isteyen zihniyetin karşısındayız" sloganıyla bir açıklama yayımlandı.

Açıklamanın altında Amasya Barosu'nun da aralarında bulunduğu 21 baronun imzası yer alıyordu. Fakat Amasya Barosu Başkanı Avukat Bahadır Tekeş, bu imzanın rızaları dışında kullanıldığını açıkladı.

"İsmimiz Onay ve Rızamız Dışında Yazılmıştır"

Bahadır Tekeş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İşbu bildiride her ne kadar Amasya Barosu imzacı olarak gözükmekte ise de, sözkonusu bildiriye ismimiz onay ve rızamız dışında yazılmıştır. Bildiride kesinlikle imzamız bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Baroların isimlerinin benzer bildirilerde daha önce de kullanılıp kullanılmadığı merak konusu oldu. 

başıboş köpek bildirisine amasya barosu adının izinsiz yazıldığı ortaya çıktı bahadır tekeş