Başıboş Köpekler 12 Yaşındaki Çocuğu Ağır Yaraladı

TAKİP ET

Ankara'da başıboş köpekler dehşet saçmaya devam ediyor.

Ankara'nın Pursaklar ilçesi Mimar Sinan Mahallesi, Altın Caddesi'nde yer alan boş arsada meydana gelen olayda, Enes Koca (12) okuldan çıkmış, evine dönüyordu.

12 yaşındaki Enes Koca, bu sırada başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Yetişen amcası tarafından kurtarılan Koca, olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından önce Pursaklar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, akabinde Ankara Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.



Olayın duyulmasının ardından birçok vatandaş Şehir Hastanesi'ne Koca'nın ailesine destek vermek için gitti. Akşam saatlerinde hastanede olan bir vatandaş, "Şu an Pursaklar acildeyiz hemşireler çocuğu konuşuyor, başıboş köpekler çocuğun kafatasını dahi derisinden ayırmışlar, damar yolu takacak sağlam yeri yokmuş" şeklinde konuştu.

Hastaneye gidenler arasında Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de vardı. Çetin resmi Twitter hesabından olaya ilişkin "Bugün 12 yaşındaki yavrumuz Enes okulundan evine dönerken bir kaç sokak köpeğinin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştır. Şu an hastahanede tedavisi devam etmektedir. Annesi, Babası ve akrabaları ile birlikte doktorlardan gelecek iyi haberleri bekliyoruz. Dua edin lütfen!" açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Türkiye, ciddi bir başıboş köpek sorunu ile karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde ünlü sunucu Ela Rumeysa Cebeci, yürüyüş yaptığı esnada başıboş köpek saldırısına uğradığını ve 5 doz kuduz aşısı yaptırmak zorunda kalacağını açıklamıştı.

Bunun yanında geçtiğimiz aylarda başıboş köpeklerin aniden yola çıkması neticesinde Zonguldak'ta ve Manisa'da yaralanmalı trafik kazaları meydana gelmişti.

Ayrıca Aydın'da başıboş köpeklerin saldırdığı bir çocuğun cinsel organı kopmuş, 4 yaşındaki Alaz İkra'nın kulağı köpek saldırısı ile kopmaktan son anda kurtarılmış, İkra'nın kulağına 300 dikiş atılmıştı.

İstanbul Küçükçekmece'de 14 yaşında bir çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğramış, annesi Dr. Handan Kılıç'ın başıboş köpek sorununa isyan ettiği açıklaması dikkat çekmişti.

Ayrıca geçtiğimiz ay Eskişehir'de başıboş köpekler bir tayı öldürmüş, bir tayı ise ağır yaralamıştı. Kayseri'de 11 yaşında bir kız çocuğu başıboş köpeklerin saldırısından çevredeki bir vatandaş tarafından kurtarılmış, oyuncu İclal Aydın köpeğini gezdirmeye çıktığı İzmir Urla'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak ısırılmış ve daha dün Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 13 yaşında bir çocuk vücudunun muhtelif yerlerinden ısırılarak yaralanmıştı.

Dünya, Vatandaşlarını Uyarıyor: Türkiye'de Başıboş Köpeklere Dikkat


Başkentte Başıboş Köpek Sorunu Giderek Büyüyor


ÖZEL HABER | Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu


Ünlü Sunucuya Bebek'te Başıboş Köpek Saldırısı

başkentte ankara pursaklar başıboş köpekler 12 yaşındaki enes koca çocuğa saldırdı ağır yaraladı