Başıboş Köpekler 8 Yaşındaki Çocuğa Saldırdı: Kafa Derisi Soyuldu

TAKİP ET

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde 8 yaşında bir çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Üzümlü ilçesindeki evlerinin önünde oynamakta olan 8 yaşındaki Emin Beşiktaş, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Başıboş 5-6 köpeğin saldırısına uğrayan çocuğun imdadına çevredeki vatandaşlar yetişti. Küçük çocuk yakınları tarafından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Emin Beşiktaş, Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Ailesinin verdiği bilgilere göre Emin Beşiktaş'ın kafa derisinin soyulduğu ve durumunun ciddiyetini koruduğu ve tedavisinin sürdüğü bildirildi. 

Olaydan sonra Üzümlü Belediyesi ekipleri başıboş köpekleri uyuşturucu iğne takarak aramaya başladı. Ayrıca Erzincan Valisi Mehmet Makas'ın Beşiktaş ailesini arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.

Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu

Türkiye, ciddi bir başıboş köpek sorunu ile karşı karşıya. Daha dün Gaziantep'te bir vatandaş pitbull saldırısına uğramıştı. Ondan önce ise yine Gaziantep'te küçük bir kız çocuğu sahibinin başıboş bıraktığı pitbulların saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Beykoz'da bulunan Türk-Alman Üniversitesi kampüsünde bir akademisyen 20'ye yakın köpeğin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmıştı

Bundan bir süre önce ise Kütahya'da 9 yaşında bir kız çocuğu köpek saldırısına uğramış, kızcağızın babası ise "Mahallede bu tür olaylardan artık bıktık. Kızım bu sabah okula gitmek için evden çıkmış ve sitenin bahçesinde köpek saldırısına uğramış. Yetkilerden bu konuda çözüm bulmalarını istiyoruz" açıklamasını yapmıştı. Ayrıca ünlü sunucu Ela Rumeysa Cebeci, yürüyüş yaptığı esnada başıboş köpek saldırısına uğradığını ve 5 doz kuduz aşısı yaptırmak zorunda kalacağını açıklamıştı.

Bunun yanında geçtiğimiz aylarda başıboş köpeklerin aniden yola çıkması neticesinde Zonguldak'ta ve Manisa'da yaralanmalı trafik kazaları meydana gelmişti.

Ayrıca Aydın'da başıboş köpeklerin saldırdığı bir çocuğun cinsel organı kopmuş, 4 yaşındaki Alaz İkra'nın kulağı köpek saldırısı ile kopmaktan son anda kurtarılmış, İkra'nın kulağına 300 dikiş atılmıştı.

İstanbul Küçükçekmece'de 14 yaşında bir çocuk başıboş köpeklerin saldırısına uğramış, annesi Dr. Handan Kılıç'ın başıboş köpek sorununa isyan ettiği açıklaması dikkat çekmişti.

Ayrıca geçtiğimiz ay Eskişehir'de başıboş köpekler bir tayı öldürmüş, bir tayı ise ağır yaralamıştı. Kayseri'de 11 yaşında bir kız çocuğu başıboş köpeklerin saldırısından çevredeki bir vatandaş tarafından kurtarılmış, oyuncu İclal Aydın köpeğini gezdirmeye çıktığı İzmir Urla'da başıboş köpeklerin saldırısına uğrayarak ısırılmış ve daha dün Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde 13 yaşında bir çocuk vücudunun muhtelif yerlerinden ısırılarak yaralanmıştı.

TamgaTürk'te yayımlanan "Türkiye'nin Başıboş Köpek Sorunu" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

erzincan başıboş köpek saldırısı emin beşiktaş 8 yaşındaki