Başıboş Köpekler Nedeniyle Ağır Yaralanan 9 Yaşındaki Mahra'nın Annesinden Açıklama

TAKİP ET

Başıboş köpeklerden kaçarken kamyonun çarpmasıyla ağır yaralanarak bacağı kesilen 9 yaşındaki Mahra'nın annesi Derya Pınar açıklama yaptı.

Geçtiğimiz hafta Antalya'nın Serik ilçesinde başıboş köpeklerden kaçan 9 yaşındaki Mahra kamyonun çarpması sonucu ağır yaralandı ve sağ bacağı dizinin üstünden kesildi.

Hastanede tedavi altında olan Mahra'nın birkaç gün önce kalbinin durduğu, 10 dakika süren kalp masajıyla hayata döndürüldüğü belirtiliyor.



Mahra'nın durumuna ilişkin açıklama yapan Derya Pınar, "Geçen hafta bu saatlerde hastanedeydik. Bacağı için endişeleniyorduk. Ben canına bir şey gelebileceğini aklıma bile getirmiyordum. Bacağı koptu, tamam bacak yapılır. Hadi inşallah sağ salim çıksın, ama bugün evladımın canı için kapılarda sürünüyoruz" dedi.

"Beyin Sapında Kanlanma Gördüler"

Mahra'nın tek başına nefes alamadığını belirten Pınar, "Makinaya son seviye oksijen veriyorlar onunla ancak kalbini, iç organlarını hayatta tutmaya çalışıyorlar. Beyin ölümünden şüpheleniyorlardı. Dün ayrıntılı tomografiye girdi beyin sapında kanlanma gördüler. Beyin ölümü gerçekleşmedi" diye konuştu.



"Yaklaşık 3-4 güne yakın beyne oksijen, kan gitmiyor. Bekliyoruz" diyen Pınar, "Başıboş köpeklerin toplanması gerekiyor. Sokakta keş görseler, ’Sokakta yaşasın, onların evi yok’ demezler. Köpekler de öyle. Gündüz çok sakin olan köpekler, akşam saatlerine doğru çıldırmış gibi insanların üzerine atlıyor. Bunları toplamadan, barınaklara almadan bu sorun bitmez..." ifadelerini kullandı.

"Sokaktaki Bin Tane Hayvanı Toplasan Benim Yavrumun Bir Tane Bacağı Etmez"

Hayvansever bir aile olduklarını belirten Pınar, "Altı kedimiz, 3 köpeğimiz ve küçük hayvanlarımız var. Köpeğin psikolojisini bilirim. Onları sokağa terk ederek, çöpün kenarına yemek bırakarak hayvansever olamazsın. O hayvanlar bu şartları zaten hak etmiyorlar. Aynı hayvanlar sahipli hayvanlara da saldırabiliyorlar. Onlara da benim evladıma da yazık. İki tane başıboş hayvan benim evladımın geleceğini çaldı. Sokaktaki bin tane hayvanı toplasan benim yavrumun bir tane bacağı etmez” dedi.

mahra pelin pınar 9 yaşında kamyon başıboş köpek derya pınar açıklama sokakta bir bacağı etmez