Başıboş Köpekler Ürgüp'te Turizme Tehdit Oluşturuyor: ATV Turlarına Katılım Azalıyor

TAKİP ET

Sayıları hızla artan başıboş köpekler Ürgüp'te turizmi baltalamaya başladı.

Türkiye'nin başıboş köpek sorunu, soruna cevap vermeyen yasal mevzuat nedeniyle her geçen gün büyüyor. Geçtiğimiz günlerde başıboş köpeklerden kaçarken bir kamyonun altında kalan 10 yaşındaki Mahra Pelin Pınar ağır yaralanmış ve bacağı diz üstünden kesilmişti. Pınar'ın hayati tehlikesi sürüyor. 

Başıboş Köpeklerden Kaçarken Kamyonun Altında Kalan Mahra'nın Durumuna İlişkin Üzücü Gelişme


Bundan kısa bir süre önce de başıboş köpeklerden kaçarken bir otomobilin altında kalan Rabia Kallı hayatını kaybetmişti. 

Başıboş Sokak Köpeklerinden Kaçarken Otomobilin Çarptığı Rabia Kallı Hayatını Kaybetti


Daha önce de birçok defa başıboş köpek saldırıları yaşanmış ve birçok vatandaşımız yaralanmıştı. 

Ünlü Sunucuya Bebek'te Başıboş Köpek Saldırısı


Türkiye'de sayıları her geçen gün artan başıboş köpekler insan ve toplum sağlığının yanı sıra, vatandaşların ekonomik faaliyetleri için de tehdit oluşturuyor.

Ürgüp Kapadokya'da ATV tur işletmeciliği yapan bir vatandaş, son 2 yıldır turlara katılım azaldığını belirterek "Sebebi tur güzergahımızdaki sahipsiz başıboş köpekler. Sorunun giderilmesi için kaç yere başvurduysak sonuç alamadık, yetkililer topu birbirine atmaktan başka çözüm sunmuyor. Acil çözüm istiyoruz" açıklamasını yaptı.

"Kapadokya çöplük ve köpek vadisi haline geldi" diyen işletmeci, "Buraya gelen japon turistler ellerine eldiven takıp vadi temizliğine çıkıyor Çevreye çöp atık atana cezalar arttırılsın. Çevrenin görüntüsü berbat hale geliyor. Çöpleri köpekler dağıtıyor. Bunlar için çözüm" ifadelerini kullandı.

Bu durumun Kapadokya'ya yakışmadığını belirten işletmeci, "Burası turizm şehri, İnsanların çoğunluģu bu sektörden geçimini kazanıyor. Bölgemizde köpek sayısı 10 bin olduğu söyleniyor. Buna devamlı olarak her gün yenileri ekleniyor. Tatilini burada geçirmek isteyen turistler zaman zaman tedirgin anlar yaşıyor. Bu durumdan mahçup oluyoruz. Çözüm istiyoruz" dedi.

başıboş köpekler ürgüp kapadokya turizme tehdit oluşturuyor atv turlarına katılım azalıyor