Başıboş Köpekler, Yoksul Çiftçinin Sahip Olduğu 8 Koyundan 6'sını Parçalayarak Öldürdü

TAKİP ET

Çorum'un Kargı ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 80 yaşındaki Naci Güleç'in 6 koyunu telef oldu. Güleç'in evinin bahçesindeki ağıla iki gün üst üste giren köpekler, koyunlara acımasızca saldırdı.

Çorum’un Kargı ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 80 yaşındaki Naci Güleç’in 6 koyunu telef oldu. Güleç’in evinin bahçesindeki ağıla iki gün üst üste giren köpekler, koyunlara acımasızca saldırdı.

Olay, Fatih Mahallesi Karaoğlanoğlu Caddesi’nde meydana geldi. Naci Güleç’in ağılını hedef alan başıboş köpekler, ilk gün 1 koyunu öldürdü. Ertesi gün yine ağıla giren köpekler, bu kez 5 koyunu daha parçaladı.

Bahçeye çıkarak korkunç manzarayla karşılaşan Güleç, durumu hemen belediyeye bildirdi. Olay yerine gelen Kargı Belediyesine bağlı ekipler, inceleme yaptı.

Saldırgan köpeklerin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Belediye yetkilileri, başıboş köpeklerin sayısının arttığını ve bunun hem hayvanlar hem de insanlar için tehlike oluşturduğunu belirtti.

Naci Güleç ise yaşadığı olayın şokunu atlatamadığını söyledi. Köpekler saldırmadan önce 8 koyunu olduğunu belirten Güleç, “Böyle bir şey hayatımda görmedim. Allah düşmanımın başına vermesin.” dedi.

İlk gün sayıları azdı, çitlerden atlayıp ağıla girmişler. Ertesi gün kalabalıktılar kapıyı kırıp ağıla girmişler. Bahçeye geldiğimde köpekler koyunun birisini yiyordu. Bir başka koyunu komple parçalamışlardı. Konuşurken bile anlatamıyorum, aklım fikrim almıyor. Kapıyı bile parçalamışlar. Koyunların her biri bir yerde yaralıydı. Şaşırdım, böyle bir şey hayatımda görmedim. Allah düşmanımın başına vermesin.

Güleç’in telef olan koyunlarına devlet tarafından tazminat ödenip ödenmeyeceği ise henüz bilinmiyor.

(AA)

başıboş başıboş köpekler çorum kargı koyun telef oldu