Başıboş Köpeklerden Kaçan 13 Yaşındaki Çocuk Otomobil Çarpması Sonucu Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Adana'da meydana gelen olayda 13 yaşındaki bir çocuk başıboş köpeklerden kaçarken otomobil çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Adana'nın 2000 Evler Mahallesi Öğretmenler Bulvarı üzeriznde 21 Ağustos günü meydana gelen olayda 13 yaşındaki Arda Doruk Derin, kaldırımda bisikletiyle gitmekte iken başıboş köpekler tarafından kovalanmaya başladı.

Başıboş köpeklerin kovaladığı 13 yaşındaki Arda kurtulmak için bisikletiyle bulvara çıktı. Köpeklerin saldırısından canını kurtarmak için bulvara fırlayan Arda halk otobüsünün altında kalmaktan son anda kurtulurken yan şeritten bir otomobilden kurtulamadı.

Otomobilin şiddetle çarpmasıyla refüjün kenarına savrulan Arda ağır yaralanarak yere düştü. Çarpan otomobilin sürücüsü M.B. aracını kenara çekerek Arda Derin Doruk'a yardım etti. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri Arda'yı hastaneye kaldırdı.

Hastanede bir gün boyunca verdiği yaşam savaşını kaybeden Arda Derin Doruk, henüz 13 yaşında Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

13 yaşındaki Arda'nın ölümüne neden olan trafik kazasının ardından otomobil sürücüsü M.B. kusurlu bulunmayarak ifadesinin alınmasının ardından salıverildi. Kazaya neden olan başıboş köpeklerle ilgili olarak ise hiçbir işlem yapılmadı.

Kazaya tanık olan Mehmet Şaşmaz isimli vatandaş Arda'nın başıboş köpeklerden kaçarken aracın altında kalarak hayatını kaybettiği belirterek "Burada sokak köpeklerinden kaynaklanan ilk olay değil. Daha önce de bir kişi bu köpekler saldırdığı için ayağını kırmıştı. Burada sürü halinde geziyorlar. 15-20 tane köpek var. Mahalleli ve esnaf şikayetçi" ifadelerini kullandı.

Başıboş Köpeklerden Kaçan 13 Yaşındaki Çocuk Otomobil Çarpması Sonucu Hayatını Kaybetti