Başıboş Köpeklerden Kaçarken Kamyonun Altında Kalıp Hayatını Kaybeden Mahra Pınar'ın Ailesine 3.9 Milyon TL Tazminat Ödenecek

TAKİP ET

Antalya'da kendisini kovalayan başıboş köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden Mahra Pınar'ın ailesine 3 milyon 920 bin TL tazminat ödenecek.

Başıboş köpek sorunu yüzünden hayatını kaybeden 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın ailesi Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi'nin sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle tazminat davası açmıştı.

Başıboş Köpeklerden Kaçarken Kamyonun Altında Kalan Mahra'dan Acı Haber

Mahkeme Eylül ayında verdiği kararla Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği ve Serik Belediyesi'ni yüzde 100 kusurlu bularak aileye 3,9 milyon lira maddi ve manevi tazminat ödemeye hükmetti.

Mahkeme sonrası Mahra Melin Pınar'ın annesi ve babası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kızının ölümünün ardından Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kuran baba Murat Pınar ''5 Mart 2022'de meydana gelen kaza ile ilgili olarak avukatımız aracılığıyla tazminat davası açmıştık. Bu davanın neticesinde davalı idareler sorumlu bulunarak davamız sonuçlanmıştır. Bu davayı açmamızdaki amaç, harekete geçmek, hukuk savaşı vererek bu konuda idarelerin önlem almasını sağlamak'' ifadelerini kullandı.

başıboş köpek sorunu mahra melin pınar antalya tazminat