Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 6 Yaşında Bir Kız Çocuğu Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Van'ın Tuşba ilçesinde başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Ruken Kolcu yaşamını yitirdi.

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Beyüzümü Mahallesi'nde meydana gelen olayda, ısrarla gözardı edilen başıboş köpek sorunu 6 yaşında bir kız çocuğunu hayattan kopardı.

Beyüzümü Mahallesi'nde oturan Kolcu ailesinin 4 çocuğundan biri olan Ruken Kolcu, sabah saatlerinde ortadan kayboldu. Kaybolan kızlarına bir türlü ulaşamayan ailenin haber vermesi üzerine harekete geçen polis, küçük kızın köpeklerin saldırında hayatını kaybettiğini belirledi.

Kolcu ailesinin evine 500 metre mesafede gerçekleşen başıboş köpek saldırısının öncesinde ise belediye yetkililerine defalarca şikayette bulunulduğu ortaya çıktı. Küçük kızın cansız bedeni morga kaldırıldı.

Daha Önce Şikayette Bulunulmuş

Beyüzümü Mahallesi Muhtarı Ramazan Eralmaç ise mahallede çokça başıboş köpeğin olduğu ve geçtiğimiz günlerde de bir kadının bu köpeklerin saldırısına uğradığını belirtti. Eralmaç, belediye yetkililerine mahallenin başıboş köpeklerin saldırılarından kurtarılması için başvuruda bulunulduğunu ancak başvurunun yanıtsız kaldığını belirtti.

Eralmaç, “Bir vatandaş beni aradı ve mezbahanenin altında bir çocuk cesedinin bulunduğunu söylediler. Biz de polis ekipleriyle birlikte gittik ve çocuğun cenazesini aldık getirdik. En acı çektiğimiz bu çocuğumuz oldu. Sabahtandır anne, babası ve yakınları arıyorlar bulamıyorlar. Çocuk köpeklerin saldırısına uğruyor ve orada vefat ediyor” dedi.

Başıboş Köpeklerin Saldırısına Uğrayan 6 Yaşında Bir Kız Çocuğu Hayatını Kaybetti