Başıboş Köpektapar Sorunu: Belediyenin Başıboş Köpeği Toplamasına Engel Olmak İstediler

TAKİP ET

Ankara'da Mamak Belediyesi ekipleri başıboş bir köpeği toplamak isterken köpektaparların engeliyle karşılaştı.

Başıboş köpek sorunu giderek büyürken Ankara'da Mamak Belediyesi ekipleri, başıboş bir köpeği toplamak istedi. Ancak köpektaparlar belediye ekiplerine engel olmak istedi.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkanı avukat Tuğba Gürsoy da belediye ekiplerini engellemek isteyenler arasında yer aldı.

Barınak önüne giderek başıboş köpeği geri almak isteyen Ankara Barosu Hayvan Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Avukat Güven Rıza Taştekin ve belediye çalışanları arasında arbede çıktı. 

Mamak Belediyesi’nin internet sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“24.11.2022 tarihinde saat 08:22’de çözüm merkezimize gelen ihbarla Doğukent Caddesi’nde bir aracın çarpması ile kanlar içinde kalarak hayatını kaybeden bir sokak köpeği, yapılan ihbar üzerine Veteriner Müdürlüğü görevlileri tarafından araca alınmıştır. Ege Mahallesi’nde saldırgan köpeklerle ilgili yapılan başka bir ihbar üzerine, Veteriner Müdürlüğü görevlilerinin köpekleri aynı araca alması esnasında bir şahıs, kaza sonucu ölen köpekle ve diğer köpeklerle ilgili tepki göstermiştir. Çalışmalar esnasında Veteriner Müdürlüğü’nün görevini yapmasına engel olmak isteyen görevlilere saldıran ve yalan haber yayan şahıs hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.

AKP'li Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şöyle:

“Şehirde sahipsiz köpek olamaz. Allah-u Teala’nın sessiz kullarına kimsenin zarar vermesine müsaade etmeyiz. Sosyal medyada çarpıtılarak yapılan yayınlarla ilgili yasal haklarımızı kullanacağız.”

başıboş köpek sorunu başıboş köpek mamak belediyesi köpek