Başıboş Köpekten Kaçarken Araba Çarpan Çocuğun Babası: Müdahale Edilmezse Başka Çocukların da Başına Gelecek

TAKİP ET

Sivas'ta başıboş sokak köpeğinden kaçarken arabanın altında kalan 13 yaşındaki Ulu Baran Kalemköy'ün babası isyan etti.

13 yaşındaki Ulu Baran Kalemköy dün Sivas'ta başıboş sokak köpeğinden kaçarken arabanın altında kaldı.

Sivas'ta Başıboş Köpekten Kaçan Çocuğa Araba Çarptı



Oğlunun yaşadığı kazaya ilişkin görüntüleri izlerken kanının donduğunu belirten acılı baba Yusuf Kalemköy, başıboş köpek sorunu konusunda yetkililere seslenerek önlem alınmasını istedi.
 
Kalemköy, "Bu yaşadığımız kaza bizi çok yıprattı. Burada kimsede bir suç aramıyorum ama görüntüleri izlediğimizde orada başıboş köpekler olduğunu gördük. Daha önce orada yaşayanlar bu köpeklerden rahatsız olduklarını ile getirmişler ama hiçbir müdahale yapılmamış. Bu bizim çocuğumuzun başına geldi. Eğer müdahale edilmezse başka çocukların da başına gelecektir. Şu an bizim için önemli olan çocuğumuzun sağlığına kavuşması, dört saatlik büyük bir operasyon geçirdi" dedi.


"Yetişkin Birisine de Köpek Saldırsa Korkar"


Sokak hayvanlarının barınaklara alınması gerektiğini belirten Kalemköy, "Hepimiz havyanları seviyoruz. Çocuğu hayvan kovaladı diye çocukta da hayvanda da suç aramıyoruz. Yetişkin birisine de köpek saldırsa korkar. Ben herkesin duyarlı olmasını istiyorum. Bu konuda bizim de elimizden gelen ne varsa yapılım. Hayvanlar için güzel yerler oluşturulsun. Onları oralara taşıyayım. Hayvanların da hayatlarını güvenceye alırsak bizim için de iyi olur" dedi.

Görüntüleri izlerken kanının donduğunu belirten Kalemköy, bir kişinin oğluna araç çarpmasına rağmen yardım etmek yerine köpeklere yem vermeye devam ettiğini ileri sürerek, "Elbette yem vereceğiz ama çocuğa müdahale etmiyorlar. Halen köpeklere yem vermeye devam ediyorlar. Tabii yedireceğiz bu bizim insanlık görevimiz ama içimiz acıyor" dedi.

 

köpek sorunu köpek saldırısı sivas başıboş köpek başıboş köpekten kaçarken araba çarptı ulu baran kalemköy