Basın Meslek Örgütlerinden ''Elinizi Basından Çekin'' Eylemi

TAKİP ET

Polis şiddetine karşı duran basın meslek örgütleri ''Elinizi basından çekin'' sloganıyla ortak eylem yaptı.

19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nde polis şiddetine maruz kalan foto muhabiri Bülent Kılıç'ın başına gelenlerin ardından bir araya gelen basın meslek örgütleri eylem yaptı. Gazetecilere şiddet uygulayan kamu görevlilerinin suç işlediğini belirten 15 basın meslek örgütü İstanbul, Ankara ve İzmir’de eş zamanlı eylem düzenledi. 

Cağaloğlu’ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyeti önünde toplanan basın meslek örgütleri ve gazeteciler, İstanbul Valiliği’ne yürüyerek, “Nefes alamıyoruz”, “Çek elini basından”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Özgür basın özgür ülke” sloganları attı.

Boynuma Basan Polis Hala Görevde 

“Boynuma basan polis hâlâ görevde, hangimiz kendisini güvende hissediyor?” diye soran Bülent Kılıç, polis tarafından gördüğü şiddeti şu sözlerle anlattı:

“Bir insanın nefesinin kesilmesi kadar kötü bir şey yok. Maalesef bir gazeteci olarak buna şahitlik ettim. Görüntü o kadar ağırmış ki insanlar bu kadar reaksiyon verdi. Kısa bir mesaj veriyorum; dünden beri Anadolu Ajansı’ndan, çeşitli televizyonlardan arkadaşlarım arıyor çünkü birbirimizi tanıyoruz ama bazı televizyonlar bu haberi görmediler. Buna çok üzüldüm, bu mesleki bir sorun. Beni arayıp soranlar kurumlarında bile bunu yayımlayamadılar. Böyle bir davaya yürekten sahip çıkanlara teşekkür ederim.”

basın eylem meslek örgütü istanbul lgbt yürüyüş bülent kılıç polis şiddeti