Basın Toplantısında İsveç Başbakanı'ndan Seçim Desteği İsteyen Erdoğan'a Tepki

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ortak basın toplantısında İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'dan seçim desteği isteyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa bir süre önce Türkiye'yi ziyaret eden İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'la düzenlediği ortak basın toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"NATO'nun en önemli işlevi nedir? Birinci derecede terörle mücadeledir. Biz 70 yıl oldu NATO'ya gireli. NATO'da her zaman bu işin mücadelesini verdik, veriyoruz. Gerek İsveç gerek Finlandiya, buranın caddelerinde teröristlerin ellerinde terörist başının paçavralarıyla dolaşmalarını benim vatandaşım gördüğü zaman hesabını bize soruyor. 'Bunları görmüyor musunuz?' diyorlar. Biz vatandaşımıza hayır diyemeyiz. Bizim siyaset yaptığımızı da bilmeniz lazım. 7 ay sonra seçim var ve bu seçimde halkımızın karşısına gittiğimizde Türkiye'de terörle mücadelede büyük bir zafer elde ettiniz, teröristlerle ciddi mücadelemizi halkımız biliyor.

Erdoğan Seçim İçin Destek İstemişti

NATO dostlarımızla dayanışma içerisinde olmamız lazım. Bu teröristleri ülkelerinde barındırmamak gerekiyor. Özellikle İsveç'te mi bu var? Hayır. Birçok Avrupa Birliği üyesi ülkelerde maalesef teröristler cirit atıyor. Teröristler buraları kendilerine adeta zemin edinmişler. Önümüzde temmuz ayına kadar süre var. Bir diğer taraftan da haziran ayında Türkiye'de seçim söz konusu. Gerek Cumhurbaşkanlığı gerek parlamento seçimi. Bu seçimlere de hazırlanırken bizim halkımızın karşısına çok rahat çıkabilmemiz lazım. Bunları da değerli dostumla paylaştık, görüştük. Ona göre de adımlarımızı atacağız."

Erdoğan'ın yabancı bir liderle yaptığı ortak basın toplantısında alenen seçim desteği istemesine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tepki gösterdi.

Erdoğan İsveç Başbakanı Kristersson'la Ortak Basın Toplantısı Düzenledi

Özgür Özel'den Tepki

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı bir liderden iç siyasette destek istemesine tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İsveç Başbakanı'yla Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının PKK-FETÖ kısmının altına imza atarım. Ama şu olur mu? Diyor ki ‘Bu konuda değerli dostumun beni anlayacağına inanıyorum. Önümüzde tabii temmuza kadar bir süre var. Ama özellikle haziran ayında Türkiye'de seçim söz konusu. Gerek Cumhurbaşkanlığı gerek parlamento seçimleri var. Bu seçimlere hazırlanırken halkımızın karşısına rahat çıkabilmem için bunları da değerli dostumla paylaştık'. Dış güçler edebiyatı yapanlara bakın. Parti kurulduğu gün Amerika'ya koşup, seçimlerden sonra 1 Mart Tezkeresi pazarlığına giden Recep Tayyip Erdoğan, ajanlarla görüşen Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Bey'in teknoloji ziyaretini hedef gösteren Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığına bak: İsveç Başbakanı'na, ‘Hazirana kadar elimi rahatlat'. Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

basın toplantısı isveç başbakanı seçim desteği isteyen erdoğan tepki özgür özel chp ulf kristersson